Wat ik op de radio hoor X 15!

Nu was ik in begin December in Nederland en ik luister graag en veel radio en ik was op sommige liedjes aan het wachten. Maar die Ene en die Andere! En ze kwamen maar niet!
Dus wat hoor ik hier op de radio? En wat missen jullie! En mocht je toch een nummer kennen? Dan hoor ik het graag van je!

Nummer 1.
Ik versta er eigenlijk vrij weinig van, maar mijn collega’s op het werk hebben er ook moeite mee. Maar het gaat over; in het kort; dat de man het heeft verpest en dat hij nu niet meer binnen mag komen van zijn vrouw. Deze heren komen uit Oostenrijk en bestaat uit een komiek &acteur en een filmmaker en deze twee heren zijn in 2014 begonnen en staan daar op nummer 1 en komen nu de hitlijsten van Duitsland binnen. En zeg nu zelf, het is een aanstekelijk nummer of niet?!
Maak kennis met Seiler und Speer


Nummer 2

Bye Bye is gemaakt door de rapper en zanger Cro en is officieel in zomer 2015 binnengekomen in de hitlijsten van Duitsland. Maar het was al in 2012 geschreven en gemaakt. Het gaat over een vrouw en een man die zich bij de trein(station) treffen en elkaar knap vinden en met zichzelf overleggen of ze de andere wel of niet aanspreken. Met het gevaar dat als ze het niet doen, die liefde van hun leven kunnen mis lopen!
Hoe romantisch! Ieder geval vind ik deze ook erg goed klinken en – waarschuwing- hij blijft heel goed in je hoofd hangen!


Nummer 3

Unter Meiner Haut is een lied van de Duits-Turkse Elif en is al in april 2013 uitgekomen, maar is in 2015 herschreven in de onderstaande versie! Het is een emotioneel lied en gaat, jee ookal, over dat Elif erg verliefd was!


Nummer 4

Astronaut is een samenwerking tussen Rapper Sido en popzanger Andreas Bourani. Ook deze vind ik een lekker tempo hebben! En is ook de afgelopen zomer uitgekomen! Het wordt weliswaar in het Duits gezongen maar is opgenomen in Thailand! Zijn er hier geen goede studio’s?
Iedergeval. Het lied gaat enerzijds over het innerlijke conflict van het gelukkig zijn, de schoonheid van het leven en anderzijds over het leed van vele mensen.

„Ich heb’ ab, nichts hält mich am Boden, alles blass und grau.
Bin zu lange nicht geflogen, wie ein Astronaut.
Ich seh’ die Welt von oben, der Rest verblasst im Grau.
Ich hab’ Zeit und Raum verloren, hier oben, wie ein Astronaut.“


Nummer 5

De eerste vrouwelijke zangeres, Gelukkig die hebben we hier ook nog! Haar nummer kwam in september in de hitlijsten binnen op 1 en ze heeft daar 1 week gestaan. Namika is een Marokkaanse-Duitse zangeres en rapster. Marokkaans omdat haar opa en oma dat zijn. Haar muziek heeft ze met de tekst en de melodieën op de Duitse Hip-Hop-scene georiënteerd.
Over het lied zeg ik verder niets, Oke Oke. Oók deze muziek blijft heerlijk hangen en de tekst is zo simpel dat jullie vast ook wel wat verstaan!
Kleine tip! Alles wat ze met diegene, die haar lieveling is, doet, maakt alle vervelende dingen niet meer vervelend. Die zin moeten jullie vast 2 keer lezen! Maar het hele lied samenvatten in één zin is moeilijk en beter kan ik het niet maken. Ook niet makkelijker trouwens 😛


Nummer 6

Ook van Cro Het lied Melodie is in oktober 2015 uitgekomen. En tja dezelfde redenen als voor ‘Bye Bye’. Hij klinkt gewoon ook goed en blijft ook hangen, al doet zijn broer dat nog beter.
Waarom hij een masker draagt? Omdat het goed voor zijn karakter is dat hij niet word herkent. Hij denkt dat hij dan zou veranderen tegenover onbekenden. Had hij waarschijnlijk sterallures en was hij waarschijnlijk #$%^( dat woord ga ik niet vertalen!)en daarnaast, hij vind heerlijk om onherkenbaar over straat te kunnen gaan. Geef hem eens ongelijk!

 

Nummer 7
En daar is de volgende dame! Maar Silbermond is eigenlijk een Pop-Rock-band. De band is al vanaf 1998 bezig, al was dat eerst onder andere namen.
Alles is opgenomen in de zomer van 2015 in het beroemde Nashville en is de afgelopen 27 november uitgekomen. Nouja kijk en luister hier maar gewoon!

 

Nummer 8
Dit nummer Bauch und Kopf van Mark Forster kan heel erg verkeerd klinken, maar dat is maar tot je de clip ziet. In de Bundesvision Song Contest 2015 was Bauch und Kopf van de popzanger nummer 1!

Nummer 9
Wunderkynd was de inzending van Bayern voor de Bundesvision Song Contest 2015 maar daar stond de band met Hello Hello helemaal onderaan. De onderstaande muziek klinkt me een stuk beter in de oren. Ook een stuk steviger! Maar daarin tegen klopt hun clip van meerdere dingen niet! Maar Daarvoor moet je zelf maar kijken of je het kan ontdekken. Maar wel een waarschuwing! Mensen met een zwakke maag kunnen de clip beter overslaan! Daar kwam ik ook pas later achter, clips zie je niet op de radio 😛

 

Nummer 10
Dit nummer komt me ook weer zo romantisch over! Meer door de sfeer dan de woorden. Auf anderen Wegen is een melancholiekeafscheidslied voor een mislukte liefde. Het is een oproep om los te laten en vrij te zijn. Het meeste is geschreven en gezongen door Andreas Bourani


Nummer 11
Sarah Conner
schreef Bedingungslos en is een pop- en soul zangeres die met dit lied de reis beschrijft van een meisje die weg wil. De clip vind ik prachtig, eenvoudig gemaakt.

 

Nummer 12
Philipp Dittberner is 25 en deze Duitse Singer-Songwriter heeft Wolke 4 gemaakt in 2014

 

Nummer 13
Dit nummer doet me erg denken aan Bauch und Kopf. Maar hij lijkt er nou niet echt op! Maar geniet van deze ook Duitse Singer-Songwriter. JORIS met Herz über Kopf.


Nummer 14

Doe geen moeite om de tekst te verstaan. Die man zingt over maffe dingen. Maar het is een uptempo nummer en het laat gewoon een bizarre indruk achter! Hij is een Duitse zanger en rapper en al wat niet meer! Lass Liegen is van zijn vierde album en hij is nu niet echt vaak op de radio moet ik zeggen!


Nummer 15

Deze is van Andreas Bourani. Auf uns heeft hij in 2013 geschreven met zijn gitaristen, na een avond vol met plezier met zijn vrienden. Na die avond, had hij de volgende ochtend dat deel nog in het geheugen.

Oke dat waren ze!

Nu alle nummers weg zijn die ook in Nederland worden gedraaid, blijft er best veel hetzelfde over. Niet dat alles gelijk is. Maar het hoort wel in de gelijke categorieën. Toch vind ik er een paar erg leuk en andere blijven vooral goed hangen. Het is een wat langer lijstje geworden maar ga maar eens van ruim 160 nummers naar 10 á 15!

Wat vind jij er van?

Oke nog een bonus.

Deze is gewoon te maf! Maar, nee ik zeg niks. Ga maar lekker kijken! of luisteren! 😛

Fijne tijd nog!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.