7 Regels voor degene die op vrijersvoeten zijn

Vrijersvoeten.

Een ouderwets woord.  Maar ik vind hem zo leuk klinken! Nu ik 23 ben wordt er steeds vaker gevraagd waarom ik geen vriend heb. Zo’n rottige vraag. Je kan ook gelukkig zijn zonder een vriend hoor!

En ik bedoel niet dat ik er geen zou willen. Maar het schijnt voor velen zo te zijn dat je dat zo snel mogelijk moet zien te krijgen anders val je over.( Hoe ging dat spreekwoord ook al weer?) Eghem dat was in 1800 zo, dan was je met 21-25 al een oude vrijster als je niet getrouwd was.

Nu zijn er een paar mafketels geweest die, tja, hoe zal ik het zeggen, wilde dat ik met één van hen zou trouwen na 2 ontmoetingen en de andere. Die zei in de tweede zin op fb, nadat ik 4 woorden had gezegd, dat hij een vrouw zocht. ( Hij komt uit het dorp en hij heeft me op fb opgezocht.)

Naast dat ik bij zulke dingen/benaderingen mijn hardloopschoenen aan wil trekken of eigenlijk heb aangetrokken.

Iets waar ik totaal geen spijt van heb.

Want naast dat het heel erg bot is wat bovenstaande heren deden. Heb ik ook een paar regels waar mijn toekomstige aan moet voldoen.  Degene die wou trouwen voldeed niet, op meerdere punten. Die tweede, nouja het meeste weet ik ook niet. Maar ik denk niet dat ik het wil weten ook.

Hier komen ze:

1. Hij moet Christen zijn en waarlijk geloven in God. Dat Jezus voor hem gestorven is en opgestaan is uit de dood. En dit ook zoveel mogelijk probeert uit te dragen in zijn leven.

Hier mee valt of staat alles.

2. Hij moet niet roken.

3. Hij moet kinderen willen. Danwel eigen of geadopteerde.

4. Ik moet hem aantrekkelijk vinden!

5. Hij moet groter zijn dan ik ( dat moet goed gaan dacht ik zo. Ik ben 1.58 cm…)

6. Hij moet humor hebben.

7. En als laatste maar zeker niet de minste, (in die mate is er geen volgorde tussen de regels. Enkel nummer 1 blijft 1.) Hij moet van mij houden.

Ik dacht dat het lijstje zo wel mee viel, of niet?

Maar er zit een soort addertje onder het gras. Onder nummer 1 vallen veel dingen voor mij.
Als iemand doelbewust liegt over iets, of hij heel veel scheldwoorden gebruikt. Dan hoort dat voor mij bij nummer 1.

En het is niet zo dat iemand perfect kan zijn. Dat weet ik ook. Maar naast dat deze dingen belangrijk zijn voor mij, ik knap echt af op jongens/mannen die schelden!

Maar na dus die twee ervaringen, denk ik dat er nog een punt ga toevoegen. Een nummer 8. Maar hoe moet ik die formuleren? Dat ze niet de intercity moeten nemen. Of dat ze me een beetje het hof moeten maken?

Vinden jullie mijn lijstje nu raar? Te veeleisend of juist weinig? Graag hoor ik jullie mening er over, en of jullie ook zo’n lijstje met ‘regels’ hebben?

Regels
p
s. tja ik weet dat ik nu dit schrijf, maar behalve het eerste punt, denk ik dat het me misschien niks meer uitmaakt als ik daadwerkelijk verliefd word. 😛 We zien wel…

3 Responses

 1. Gerda
  Gerda at |

  Ik snap eigenlijk helemaal niet dat je uberhaupt een lijstje moet maken…Vroeger dacht ik daar ook niet over..en als het goed is heeft God al een partner voor jou.. Tenminste dat heb ik altijd zo gedacht. Zo heb ik een man die heel lief is maar niet geloofde zoals ik doe. Maar hij ging wel ineens mee naar de kerk en is nooit afwijzend geweest. Dus hij is zoekende..en ik hoop met heel mijn hart dat hij het ook vindt en ervaren mag. En hij rookt en drinkt niet..nooit gedaan en ik heb kinderen, hij heeft humor, is groter en houdt heel veel van mij! Maar dat wil nog niet zeggen dat hij de ideale man is.. Iedereen heeft zijn fouten en gebreken net zoals ik. Dus hij voldoet aan veel punten die jij benoemt, maar dat wil ook niet alles zeggen. (want er zijn ook genoeg problemen).

  Reply
 2. Nathalie
  Nathalie at |

  Ik vind het grappig om te lezen. Succes met je zoektocht naar de perfect man 😉

  Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.