De zee in je ogen – Ruth Axtell Morren

zee

Koop bij bol.com

‘De zee in je ogen’ een boek van Ruth Axtell Morrren met een boek dat plaats vind in ons landje. Ruth heeft zes jaar in Nederland gewoond. Haar man is een Nederlander uit Suriname. Terug naar het boek. Het is een historische roman die afspeelt in de 17e eeuw.

De flaptekst:
Amsterdam, 1641. De vierentwintigjarige Francesca di Paolo wordt per abuis ontvoerd. Dat is het begin van een romance tussen haar en Dirk Vredeman, een zeeman die fortuin gemaakt heeft in Indië. Als Dirk ziet hoe slecht Francesca na haar vrijlating door haar voogd behandeld wordt, ontfermt hij zich over haar. Langzamerhand komt Francesca erachter dat Dirk Vredeman iets voor haar verbergt. Ze slaat op de vlucht – voor de gevoelens die hij bij haar losmaakt, voor de last van haar verleden, voor haar leven in dienstbaarheid. Ze bouwt een bestaan op als gerespecteerd kunstschilder, maar Dirk en de geheimen die hij en Francesca’s voogd met zich meedragen, laten haar niet los…

Mijn mening:
Terug in de tijd en nu eens een keer in ons eigen landje! Ik vind de cover erg mooi, en de titel komt ook terug in het verhaal. Dat vind ik vaak erg leuk. Dirk doet zich voor als een harde kerel, maar is dat eigenlijk helemaal niet. Als lezer heb je al snel door hoe het met zijn hart is gesteld, hij zelf niet zo snel. Hij maakt het hen dan ook erg moeilijk, terwijl hij juist haar talenten kan ondersteunen en eigenlijk toejuicht, werkt het vooral hem tegen. Beiden hebben ideeën over wat de ander vind, en omdat ze die niet met elkaar bespreken gaat het dan ook gruwelijk mis. Op het einde van het boek, vond ik het iets te traag gaan. Ik had er als een cheerleader bij gestaan en geschreeuwd, schiet op! Scoren! Nuja, dit deed ik dan maar in gedachten. De thema’s, liefde, familie, kunst hebben een goede mix.

Aantal Sterren:

winterwood

Titel: De zee in je ogen
Auteur: Ruth Axtell Morren
Uitgeverij: Mozaïek
Vertaling: Heleen Wubs
Uitgave: 2010 – 381 blz.

[bol_product_links block_id=”bol_579b6c9d41a1c_selected-products” products=”9200000002547412,1001004008282528″ name=”De Zee in je ogen beeld” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 18-07-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.