How is it going?

Het heeft even geduurd, de laatste tijd post ik veel op facebook. Dan schrijf ik van me af en dan is de druk van de ketel. Wat toe dient dat ik niet alles meer hier schrijf.

In Juli heb ik gelukkig weer een baan gevonden! Yes. Woensdag een gesprek, vrijdag proef werken. Gelijk aan genomen en de week erop, op de woensdag de 20ste kon ik beginnen. Ben ik heel blij mee. Ik werk nu in een Raststätte en dan het gedeelte met het eten en niet met de tankgedeelte.
Het is afwisselend werk. Ik ben aangenomen voor de kassa, maar als het de rustige periode komt, sta je er alleen voor en moet je ook het buffet kunnen.
Deze week werkte ik voor het eerst meer alleen. De eerste uren van de ochtenddienst en ook de laatste uren van de avonddienst. Wel een beetje scary want ik had nog maar 2 keer een ochtend dienst gedaan… één X voor het proef werken en 1 dus met inwerken. Nuja de collega’s zijn dus zoverre erg aardig en behulpzaam.

De avonddienst heb ik een collega gevraagd te checken of ik alles oke had gedaan, met idee beter safe dan sorry.

Maar voor ik mijn nieuwe baan had gevonden, ontdekte ik nog wat anders. Een knobbeltje in mijn borst. Dus naar Huisarts en vanuit daar voor verder onderzoek. Volgens de echo die is gemaakt en de Herr Oberartz, is het niks. En is het iets van vet, of het komt door hormonen of het kan door medicatie komen. Ofwel bijna alles is mogelijk. Nu moet ik het verder maar in de gaten houden en zo werd ik weer naar huis gestuurd.
Ik merkte dat velen het moeilijk vonden om te reageren en ik heb aangegeven dat elke reactie of geen reactie prima is. Ik wil enkel geen taboe op zulke ding hebben puur omdat het een borst is. Iedereen heeft die. Ja ook mannen! Dus tja. Nu gaan we er maar van uit dat het niks is. En verder houd ik het echt in de gaten.

Vorige week zaterdag heb ik ook een personeelsfeestje gehad van de Tankstelle Inzell, Gezellig mini-golf. Oke, dat is niet mijn talent!
Heb het ooit met een kinderfeestje gedaan, maar thats all. Nuja, nu leek mijn chef, Andi, nog beter want hij won! 😀

Daarna zijn we verder gegaan naar Kurt’l en daarna naar Mario. En ik ben dus de eerste keer dronken geweest! Jup 23 jaar en dan de eerste keer.
Maar ik was met de fiets en mijn auto had ik thuisgelaten! Ook heb ik na de 3 Hugo’s(2 waren groot dus eigenlijk totaal 4), een weinschörle, 2 Marillen en een stuk of 5 Flügel drankjes, 2,3 liter water gedronken dus ik had geen centje pijn! Zo is dronken worden leuk! Nadeel is wel dat je een volle blaas hebt :P. Ach het viel voor mij mee, maar voor mijn collega’s die dronken in een harder tempo dan ik en ik heb daar geen water bij gezien….. Die waren denk ik de volgende dag niet zo vrolijk 😛 Al met al ik was geloof ik om 02:00 in mijn bed 😀

En voor wie zijn of haar hoofd schud. Ik was niet alleen, ik was met mijn baas en nog 10 anderen, dus als ik dan dronken wil worden kan ik dat beter in gezelschap doen. En het beste van al. Het was op zijn rekening! Maar hoe leuk het ook was, kan het me niet voorstellen dat iemand dit leuk vind om dit elk weekend te doen.

Daarbij houd ik het motto van mijn paps in gedachten! ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent. En tja om half 9 ’s ochtends wakker zijn, vind ik daar dan wel bij horen

Maar hier een paar fotootjes!

going going Going
Beetje slechte belichting. Mijn chef is gewoon te lang 😛 En niet iedereen staat op elke foto. Maar het was gezellig!

Verder gaat het dus goed, Behalve het papierwerk hier in DE, dikke shit elke keer willen ze weer een stuk boom hebben. En nu moet ik dus weer +/- 2 weken wachten voor mijn arbeitslosengeld waar ik nog recht op heb. Als ik het dan eindelijk ga krijgen ben ik al zowat weer een maand aan het werk… EU, DE, NL. Op dat vlak allemaal 1 pot nat!
Enige voordeel is dus dat ik op een mooier plekje woon, vind ik dan.

Nu omdat het wel erg krap word. ‘K leef zeg maar van de inhoud vriezer, het eten op het werk en de lucht. En een voorschot net zo lang gaat duren dan gewoon wachten, en dan kost het geen meter boom.
Een optie was dus om maandag met mijn rekeningen etc dus naar Arbeitsamt te gaan.
Weetje geen werk hebben en je hand op houden is al balen, en je trots in slikken. Om 23 te zijn en weer afhankelijk bent van lieve ouders die helpen.
En dan @#$%^moet je eigenlijk gaan smeken, om het te gaan krijgen zodat je rekeningen kan betalen. Normale rekeningen. Stroom, verzekeringen, huur. Geen gekke dingen.
Als ik nu een zondag vrij ben, ga ik niet naar de kerk omdat ik geen geld heb voor benzine. Ik tank van mijn trinkgeld en dan kan ik nu op mijn werk komen.
Een les in nederigheid en je trots inslikken. Wist niet dat ik zoveel had.
Nu dat ik weer een baan heb, kan het langzaam weer beter gaan. Tot het volgende weer. Ergens kan ik niet volgen dat ik, en mijn familie zoveel shit over ons heen krijgen.
En dat niet, dat andere ook niks krijgen. Maar je krijgt geen tijd om te herstellen!
Je word onder water gedrukt en en je kan net boven komen om nieuwe lucht te happen en je word weer ondergedrukt.

Christen zijn betekent niet dat je vrij bent van zorgen.
Als Christen mag je weten dat je gedragen word als het moeilijk word.
Dat betekent dat je niet dichter bij God kan zijn dan nu mogelijk is…
Dat waar in God gelooft, tot hem gebeden word, een lichtje brand.
En waar in God gelooft word, de tegenpartij aantrekt om het tegendeel te willen bewijzen.

Iemand op mijn bijbelgroep zei. iets als; Er kan enkel veel licht zijn als het donker is.
Ze zei het in het Duits, veel mooier en treffender dan ik kan vertalen.

Maar als zo is, zou het betekenen dat de moeilijkheden die wij nu hebben, dat we een ander tot voorbeeld kunnen zijn? Een ander kunnen helpen hierdoor? Ik weet het niet.
Het is moeilijk. Ik zie zelf de oplossing niet, of hoe het ons zou helpen.
Behalve het feit dat door deze moeilijkheden inderdaad dicht bij God ben en dat ik me getroost voel door Zijn aanwezigheid, dat ik weet dat ik niet alleen ben. En dat Hij voor ons zorgt.

3 liedjes van Geziena die ik vaak nog eens op repeat zet.

 

 

Jullie zijn weer een beetje op de hoogte.

Btw het weer is heel erg wisselend. Elke keer paar dagen dat je kledder bent van het zweten en dan weer van stortregen…

Liefs Anja

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.