Zussen – Olga van der Meer*

Zussen

Uit een doos, bestaand uit verschillende boeken van verschillende schrijvers. Wat kies je dan?  De keuze word minder bij elk boek en het vierde boek is ‘Zussen’ van Olga van der Meer.  De kaft toont de zee met 3 vrouwen hand in hand die in het het water staan. Duidelijk slaat dat op de titel. Ik was benieuwd hoe de band tussen de zussen zou zijn.

De flaptekst:
De zussen Samantha, Sabrina en Soraya komen uit een gezin waarin weinig aandacht voor hen was. Dat heeft een stempel op de meisjes gedrukt waar ze als volwassen vrouwen ieder op een andere manier mee om gaan.

Mijn mening:
Drie zussen. Ik heb nooit geen zussen gehad, dus ik was wel benieuwd. De band waar op gezinspeeld word is dan ook veranderlijk. Iedere zus gaat anders om met hun jeugd. De oudste is een carrière vrouw en probeert koud te doen. Of de schrijfster probeerde dat. Maar de zorgzaamheid in haar, doet toch telkens de deur open doen voor haar jongste zus en later ook voor de middelste zus. Het verhaal word het meeste verteld uit Samantha’s oogpunt. Maar ook de andere komen ‘aan het woord’. De verhaal lijn van de jongste zus vind ik mooi gedaan en verrassend. Niet altijd is alles eind-goed-al-goed. Al is het einde van het boek wel goed te noemen. De verhaallijn van de middelste zus. Ergens vind ik het de makkelijke keuze, maar het is ook verrassend. Misschien ben ik ook wel ouderwets, al vind ik dit een hele betere oplossing, dat wel.
Na een beetje links en een beetje recht vind ook Samantha haar geluk. Voor mij en de andere zussen was het al wel langer duidelijk wie de ware was


Titel:
 Zussen
Auteur: Olga van der Meer
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Nvt.
Uitgave: 2015 – 224blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 22-11-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

One Response

  1. Debrah van Aerde
    Debrah van Aerde at |

    Dit lijkt me mooi om te lezen… ben eigelijk erg nieuwsgierig naar dit boek…ik ben de oudste van 3 zussen en geen van ons kunnen eigenlijk goed door 1 deur…

    Anja de Rijk

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.