Winrecensie: Seance – Kevin Valgaeren

Een poos terug kon men op FollowMeMove een boek winnen die mij niet goed viel. Dit boek is gewonnen door: Annick Van Goethem. In ruil daarvoor moest ze dan een recensie schrijven. Deze recensie kan je hier onder vinden!

8
Met dank aan uitgeverij Lannoo en FollowMeMove voor het beschikbaar stellen van het boek!

Auteur:
Kevin Valgaeren is een Belgische schrijver van mysteries en gothic novels. In 2011 debuteerde hij met De Ziener, waarmee hij in 2012 de Schaduwprijs won voor beste spannende debuut in de Nederlandse taal. In 2012 werd Bloedlijn gepubliceerd.

Seance is zijn derde boek. Een boek waarin zijn grote passie, het lezen, schrijven en onderzoeken van griezelliteratuur, tot een mooi verhaal heeft geleid.

Cover:
Mysterieuze setting. Afbeelding van een man  op een kasseien weg in het oude Londen. Men kan hem niet duidelijk onderscheiden door de mist die overal hangt.

Zachte grijstinten die het mysterieuze,  het duistere, het geheimzinnige van het verhaal sprekend weergeven.

 

Korte Inhoud:
Londen, 19de eeuw. Dr Francis Whitman, ooit een gevierd chemicus, wordt door een journalist gevraagd om een seance bij te wonen van het lokale fenomeen Elizabeth Archer. Zijn opdracht is om op wetenschappelijke wijze aan te tonen dat dit spirituele medium een oplichtster is. Het feit dat Miss Archer nooit in één ruimte te zien is met de geest die ze oproept en dat ze als twee druppels water op elkaar gelijken, maakt het werk van Dr Whitman aanvankelijk eenvoudig.
Maar niets is wat het lijkt, vooral wanneer er een dodelijk slachtoffer valt…

 

Beoordeling:
Het verhaal begint met de doodsstrijd van Dr Francis Whitman. Hij kijkt terug op zijn leven en zijn enige liefde. Terwijl zijn vrouw in de kamer aanwezig is maak een donkere gedaante zich van hem meester. Het Kwaad komt hem persoonlijk halen en hij sterft een gruwelijke dood.

Als dat je niet nieuwsgierig maakt…..

Seance vertelt ons over Dr Francis Whitman, zijn leven als geleerde, zijn liefde voor Katie King.

Wanneer hij het medium Elizabeth Archer onderzoekt is hij ervan overtuigd dat ze een bedriegster is.

Maar dan gebeuren er voor hem ook onverklaarbare dingen.

Zouden geesten dan toch bestaan???

Whitman vertelt uit zijn eigen perspectief, spreekt de lezer als het ware aan.  Je waant je zelf in het oude Londen, deelgenoot van het verhaal.

Het boek doe je nadenken of er niet meer is tussen hemel en aarde dan alleen dat wat wij kunnen zien en  laat ons ook zien dat ware liefde de dood overstijgt.

Een mysterieus, eng, spannend en toch ook mooi verhaal.

 

Conclusie:
Ik heb het boek graag en met veel interesse gelezen.

Seance is verhaal dat kan boeien. Het beschrijft een mysterieus, eng en fascinerend verhaal waar je onmiddellijk wordt  in meegetrokken.

Valgaeren kan de dingen heel accuraat beschrijven en je kan je de omgeving zo voor de geest  halen. Een uitstekend beeldend verteller waarvan je de boeken moet  gelezen hebben volgens mij!!

Ik moet zeggen dat ik de smaak wel te pakken heb en zeker zijn andere boeken  zal lezen. Het was een prettige opdracht dit te mogen lezen, ik heb ervan genoten.

Een aanrader.

8

Dankjewel Annick!

Blijf FollowMeMove volgen want dit soort dingen komen vaker voorbij!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.