Eerste keer low carb ‘Broodjes’


Ik mis brood. Niet in de zin van broodjes an sich. Maar wel waar je iets op kan smeren of op kan leggen.
Oke sommige soorten zijn zo lekker, dat mis ik dan ook wel. Maar vooral het eerste. Dus ik ben op zoek gegaan naar iets vervangends. Phoi. Dat is niet echt eenvoudig. Zoveel recepten. En als je soms ziet hoeveel ingrediënten er gebruikt worden. Ik wil iets simpels en wat redelijk snel gaat.

Nu ik vond er één. Enkel het is een Amerikaans recept! En dat betekend vaak cups! Nuja dan maar omrekenen. Maar verschillende site gebruiken het niet allemaal weer wat anders.
Ik heb logica gebruikt en gerekend. Onderaan geef ik weer hoe het recept is hoe ik het vond. En wat ik heb gebruikt.

En er is wat uitgekomen! En het smaakt niet slecht al zeg ik het zelf. Ik moet wennen aan de smaak. Warm is het erg lekker en nu het een paar dagen oud is vind ik het eigenlijk beter smaken dan de eerste dag koud.
Het recept maakt gebruik van een muffinvorm. Ik had enkel een voetbalmuffin vorm. Werkt wel. Maar is best ondiep. Beslag over dus 2 andere vormpjes gevuld. Het bakt mooi!

Het is dus wel een beetje zoet en ik vind het nog beter smaken met en plakje Goudse kaas en wat paprika erop.
Of met een beetje kruiden crème Fraîche! YUM!

Het originele recept kan je hier vinden. 
Ingredienten:

  • 2 cups almond flour
  • 2 teaspoons baking powder
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/2 cup butter melted
  • 4 eggs
  • 1/3 cup water
  • 1/3 cup sweetener

Wat ik heb gedaan/gebruikt:
250 gram Amandelmeel
9.5 gram bakpoeder
1.7 gram zout
115 gram boter
4 eieren
80 ml/ 75 gram water
23 gram zoetstof.

Wat moet je doen:
1. Oven aanzetten op 180 graden celsius.
2. Alles afwegen. Droog bij droog. Nat bij nat.
3. Alles goed mixen
4. In de muffinhouder doen(eventueel met papier)  ongeveer 2/3 vol en ongeveer 15 min. bakken. Als ze goudkleurig zijn, zijn ze meestal goed.
5. Geniet!

Met de dingen die ik had gebruikt koste het me 0.852 koolhydraten per stukje. Maar reken het altijd zelf uit. Op de verpakkingen staat het altijd aangegeven per 100 gram.

 

Laat je me weten hoe het jou is afgegaan?

 

6 Responses

  1. Kool Family
    Kool Family at |

    Ziet er lekker uit, maar wat veel zoetstof!
    Smaakte dat niet te zoet?

    Reply
  2. Miranda
    Miranda at |

    Hoi ik heb ze nu in de oven staan. Ze zijn bijna klaar en zien er heerlijk uit. Ik heb stiekem al een stukje geprobeerd, moet nog een beetje naar smaak aangepast worden en ff ontdekken hoe ik goeie bolletjes krijg en dan gaan ze geregeld op mijn menuutje, zeker weten. Bedankt voor dit recept Anja!
    Ik heb nu trouwens 15 gram zoetstof en dat vind ik ook te veel, smaakt dan net zo zoet als cake ofzo, nee niet echt mijn ding.

    Reply
  3. Miranda
    Miranda at |

    Ze zijn wel heel lekker hoor. Staan nu af te koelen. Ze zien er niet echt geweldig uit maar ja. Trouwens ze zijn zo (15 gram zoetstof) ook goed te doen als gebakjes bodem of cupcakes met lekker frisse citroen roomkaas ofzo. Ja lekker, ik heb er nu al zin in!

    Reply
  4. Miranda
    Miranda at |

    Ik heb ze nu weer in de oven staan met nog minder zoetstof, heb er 10 kleine broodjes van gemaakt. Maar ik kom echt niet op jouw Kh uit, bij mij zijn ze 5.8 Kh ongeveer. Meerdere keren nageteld met iedere keer die uitkomst. Maar toch eet ik ze morgen lekker.

    Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.