Niet volgens het Script- Jennifer Murgia*

script

Ook dit is een boek van DVP, gekregen om te recenseren. En hoewel ik de quotes die rond zwerfden niet echt aantrekkelijk vond. Sorry Jennifer. Maar de covertekst me heel nieuwsgierig. Maar bij het lezen kreeg ik zo’n naar onderbuik gevoel!
Lees verder om er achter te komen wat ik van dit boek vind.

Flaptekst:
Als een groepsopdracht op school de populaire Evie Cunningham en de stille Chase Mitman bij elkaar brengt, schudt dat hen allebei op verschillende manieren wakker. Zowel Evie en Chase hebben hun pijn nooit aan de buitenwereld laten zien en beseffen dat ze meer op elkaar lijken dan ze willen toegeven.
Al snel verandert er iets tussen hen. De spanning die er hangt, de kus die volgt… en dan iets wat Evie liever nooit had meegemaakt. Chase is er om haar te steunen en ze voelt zich meer geborgen bij hem dan bij haar eigen vriend.
Maar de vriendschap tussen hen, die uitbloeit tot liefde, wordt duur betaald. Niet iedereen is van mening dat de scheidslijn tussen de haves en de have-nots mag vervagen en iemand wil Evie en Chase op hun plek zetten. Met verstrekkende gevolgen.

script

Mijn mening:

De cover is heel mooi vorm gegeven, hij is best donker en dat past prima bij het verhaal. De hartjes ook, al is de combi- ijs en meloenhartjes mij een beetje vreemd. Alles tezamen is het een mooi geheel.

De titel slaat op veel verschillende dingen die in het boek gebeuren. Ik wil daar niet te veel over kwijt want ik wil niet spoileren.
Als je het boek leest moet je dit zelf ontdekken. Dat is belangrijk en juist de ervaring van dit boek.

Het boek gaat over kliekjes en pesten. De situatie die word geschetst is wel een beetje cliché Amerikaanse film. Maar de schrijfster is van Pennsylvania en misschien heeft ze eigen ervaringen gebruikt en komt het echt zo cliché zo voor. Ik heb toen ik las en dit schreef geen internet. Dus ik kan het niet nazoeken.

Het verhaal begint met Chase, en ik vind het heel fijn om uit het perspectief van een jongen te lezen. Zeker als die zo lief en aardig als hij. Maar ook Evie spreekt en het is een fijne afwisseling, die je ook herkent als je niet de namen bovenaan de pagina leest.

Ondanks het cliché van de school is het een heel fijngevoelig verhaal, wat heel goed geschreven is. De nuances kloppen, de emoties.
Het begin kwam voor mij persoonlijk wat langzaam opgang, ik weet niet helemaal precies waar dat aan lag. Het boek beslaat eigenlijk maar een week of twee.

De verstrekkende gevolgen waar de covertekst over spreekt zijn zeker verstrekkend. Heel ver.
Maar zelfs als je denkt dat je weet wat er gebeurd kan Jennifer daar nog een goede draai aan geven. Meer zeg ik er niet over.  Ja wel. Die vraag  van die ene politieman is een domme vraag, dat hoorde hij te weten.

Het boek had ik in een paar uurtjes uit. Toch noem ik het geen tussendoortje. Daarvoor is hij te heftig. Je blijft er over nadenken. Hoe triest deze wereld in het boek is. Dat je merkt dat de helft er niet van leert. En dat we dagelijks dit ook in onze eigen wereld terug zien.
Nee dit is een boek dat in je hart gaat zitten, zelfs als je het boek zelf weg zou doen. Laat dit boek jou niet meer los. Ieder geval laat hij mij niet meer los.

Jennifer Murgia is voor, wás voor mij een onbekende schrijfster. Maar door dit boek wil ik graag meer van haar lezen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Je kan hem hier of hier vinden! Of gewoon bij de plaatselijke boekhandel!

script

 

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 22-02-2019
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

One Response

  1. Soraya
    Soraya at |

    Was al erg benieuwd naar dit boek maar nu nog meer! Thanks voor deze leuke recensie en het aanvullen van mijn never pending tbr lijstje haha

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.