Stilte in de Storm – Jen Minkman*

Stilte in de storm

De geschiedenis van indianen, de oorspronkelijke bewoners van Amerika, interesseert mij mateloos. Toen de kans kwam om dit boek ‘Stilte in de Storm’ te recenseren, moest ik toch een beetje twijfelen. Geesten? Toch heb ik besloten het te lezen. Klik verder om er achter te komen wat ik er uiteindelijk van vond.

Flaptekst:
Tijdens een vakantie in Arizona bezoekt Ivy het reservaat van de Hopi-indianen. Samen met haar beste vriendin Grace werkt ze twee weken lang aan een maatschappelijk project in het eeuwenoude dorp Walpi. Daar ontmoet ze Tyler, een jonge Hopi die met een taakstraf is opgezadeld. Zijn vader is zes jaar geleden na een ruzie verdwenen en sindsdien neemt Tyler het niet meer zo nauw met de regels. Erg toeschietelijk is hij ook niet.

Al snel leert Ivy hem echter beter kennen en beseft ze dat Tyler een geheim met zich meedraagt dat te maken heeft met een griezelige katsina: een natuurgeest. Ivy valt bovendien ten prooi aan verontrustende dromen, net zoals haar buurmeisje Hannah die tijdens de vorige vakantie geplaagd werd door nachtmerries. Waarom heeft ze steeds visioenen waarin Tyler voorkomt? Kan haar vriend Josh, de jonge medicijnman uit Navajo Nation, Ivy en Tyler helpen met de bovennatuurlijke gebeurtenissen die zich opstapelen?

Soms hebben de geesten een boodschap voor je, zelfs als je liever niet luistert.

Mijn mening:
De eerste bladzijdes moest ik er echt inkomen, verschillende namen en benamingen worden je om de oren gegooid en gelukkig is ook de hoofdpersonage een beetje in verwarring.
Het verhaal zit goed in elkaar, heeft voldoende spanning, maar niet thrillerachtig ofzo. Je weet eigenlijk dat het niet slecht gaat aflopen, ieder geval dat is je gevoel en hoop. Bij mij wel tenminste, maar dan moet je nog steeds afwachten of de verwachting uit gaat komen.

Het is een boek in een serie, maar het is goed te lezen als standalone. Wat ik heel positief vind. Ja, personages van eerder komen er in voor. Verwijzingen ook, maar niks word verklapt.

De geesten, het is me eigenlijk wat te zweverig. Normaal lees ik deze soort boeken niet, en ik denk ook niet dat dit heel vaak voor gaat komen. Maar het is een interessant kijkje in een andere keuken. Want er zit vermoedelijk heel wat echte feiten in verwerkt door Jen Minkman vermoed ik. Niet iedereen denkt en gelooft immers het zelfde in deze wereld.

Het is zeer levendig en beeldend geschreven. De eerdere boeken heb ik nog niet gelezen, en ik vind het zeer origineel. Met gemiddeld 200/300 boeken per jaar durf ik dat best te beweren.

Wel een klein minpuntje ze kennen elkaar een week, later net 2 weken, dat is best vlot zeg!

Ieder geval als je in eenmaal in het verhaal zit, dan wil je weten hoe het verder gaat en heb ik het boek dan ook in één keer uitgelezen. Enkel een korte plaspauze gehouden, want ophouden lukte niet meer 😛

Wil je nog meer overtuigd worden? Bij ‘Stilte in de Storm’ hoort een blogtour! Kijk hier voor de namen, links en data!

Stilte in de storm

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 19-12-2019
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.