Ontmoeting in het Kunstcafe – Sue McDonagh*

 

Ontmoeting in het kunstcafe
‘Ontmoeting in het Kunstcafe’ is het tweede boek van Sue dat ik lees. Het eerste boek ‘Zomer in het Kunstcafe’ was mij heel goed bevallen, wat de verwachtingen dan erg hoog maakt voor het vervolg. Word dat waargemaakt? Het besef dat met elk boek van een uitgever er één kan zijn die je minder vind, word met elk goed boek een beetje groter. Want gewoon logica, niet alles kan perfect zijn. Gelukkig ken ik mijn smaak goed en kies ik vaak boeken uit die bij mij passen, t komt dus niet vaak voor. Ook de uitgeverijen die ik ken leveren vaak uitstekend werk.
Met elk boek dat ik lees probeer ik blanco te beginnen, al lukt dat met een vervolg nooit zo goed. Klik verder om meer te lezen!

Flaptekst:

Zou jij een bad boy met een leren jack en een vintage motor een kans geven?

Dat is de vraag die alleenstaande moeder Jo Morris zich moet stellen als ze tijdens een fietstochtje door het regenachtige Welshe landschap door Ed Griffiths, de lokale motormonteur, wordt aangereden. Jo werkt in het Kunstcafé en is zich maar al te bewust van de vele geruchten die de ronde doen over Eds reputatie.

Maar hoewel hij zeker geen engel is, heeft Ed iets prettigs over zich heen zich dat Jo maar moeilijk kan negeren. En als ze hem beter leert kennen en ziet hoe hij omgaat met haar zoontje Liam, begint ze zich af te vragen of Ed meer in zijn mars heeft dan alleen maar de bad boy uithangen.

Mijn mening:
Het eerste deel is al even terug, en ik had even tijd nodig alle namen te plaatsen.
Nadat gelukt was, kwam ik toch moeilijk in t verhaal. De oude personages kwamen niet gelijkmeer tot leven en ook Jo, ze leek niet echt. Ik kon me ook niet inleven in haar.
Nu weet ik niet of t komt omdat ik deel 1 niet nogmaals vlak ervoor gelezen heb of dat aan de schrijfster lag.

Iedergeval zo ongeveer op de helft van ’t boek grepen de karakters mij meer en Ed is gewoon een schatje. en sexy 😛
In dit deel van t boek is er dan ook meer dan voldoende spanning tussen die 2. Er zitten originele stukjes en ideeën in. En de motoren zijn nog steeds geniaal en leuk onderwerp. Ook hier spreekt ervaring en zelf uitproberen van de schrijfster. Juist dit maakt lezen leuk. Je leert zoveel dingen van de schrijfster.
Maar helaas zijn er ook een paar hele voorspelbare dingen, jammer, juist omdat ’t niet hoefde.
En naderend naar ’t einde van het boek verdween ook de onderhuidse spanning tussen Jo en Ed.
Ze zijn samen en dat was t. De rest voelde aan als opvulling om het niet te abrupt te laten eindigen. Terwijl ook die info op t eind t verhaal nog wat diepgang gaf.
Ook zijn een paar verhaallijnen praktisch niet gebruikt. bijv. Lucy met haar tour kwam bijna niet voor en ook de issue met Daisy werd niet meer aangeroerd. Daarbij verschilt die nogal met het eerste boek.
Het maakt ’t boek naar mijn mening enigszins vlak.
Al met al, waren de spanningen hoog voor dit boek. De flaptekst totaal in orde. Cover net zo mooi als t eerste boek. Maar helaas bracht het de verwachtingen niet waar voor mij. Hopelijk een volgend weer wel 😀

Wil je nog meer overtuigd worden? ‘Ontmoeting in het kunstcafe’ hoort bij een blogtour! Kijk hier voor de namen, links en data!

Ontmoeting in het kunstcafe

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 02-05-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.