De 2 nonnen die met bierflesjes gooiden.

Hallo Luitjes,

Bereid je voor op een lange post!

Donderdag de 13e ben ik na het werk in de auto gestapt en naar NL gereden! Na een vlot nachtje van 7 en half uur rijden was ik bij mijn ouders.
en ik heb ook twee keer pauze gehouden en had ik zo’n 130 kilometer flinke noodweer met regen en volgens mij ook hagel. Het was zo hevig dat je de strepen op de weg niet meer kon zien! Toch heb ik er maar 7 en half uur over gedaan. Vooral omdat het eerste stuk gewoon nog lekker heet weer was en je door kon rijden.

Maar ik was dus om 4 uur in Oudleusen. Normaal kunnen mijn ouders en Lindy aan de motor horen of ik er aan kom. Toch werd ik niet begroet met geklop van Lindy en kwam ze ook niet op me af. Ik liep naar de slaapkamer en ik stond ff de dubben en besloot gewoon naar boven te gaan. Deed een stap naar achteren en ‘WRAAF WRAF WAFWAF!’ Pap en mam zaten recht op in bed en ik sprong de lucht in van schrik! Blijkbaar wou Lindy goed maken dat ze me niet op tijd had gehoord en extra luid blaffen. Daarna heb ik snel een tukje gedaan en heb ik mijn auto naar de garage gebracht.

‘s Middags kwam de visite van mijn moeders verjaardag, en niemand wist dat ik zou komen, dus hebben we smakelijk gelachen om de gezichten die werden getrokken!
Was ook super gezellig met mijn neef en nicht en mijn allerliefste achternichtje!

Later weer richting DE! Maar als je dacht dat in de zomer je zonder problemen kan rijden en meestal goed weer hebt? Echt niet!
Ook ging het niet helemaal handig met rijden, op een gegeven moment wist ik zeker hoeveel km ik nog moest voor ik moest tanken, enkel de tankstations waren er daar niet… Of ik heb ze niet gezien.
Weer een belevenis rijker!

Maar de belevenissen zijn nog niet op! Oh nee. Volgens mij heeft onze familie een onophoudelijke bron van belevenissen!
Op de verjaardag van mama hebben we eerst heerlijk ontbeten. En het was weer zoals altijd perfect bij Marc en Rachel! Enige verschil dat ik nu verder in mijn eigen huis slaap.
Daarna, wouden mijn ouders Sander spreken. Toen mijn ouders eerder waren en ik nog in het Sporthotel werkte. had hij tegen hen gezegd dat hij tevreden was met mij. En gezien ik ongeveer 1000€ krijg van hem.

Nou we hebben hem gesproken, toen hij met leugens begon, vloog Jaco op hem af. Hij heeft hem met geen vinger aangeraakt. Maar Sander was toch bang en liep steeds verder achter uit. Mama en ik hebben met ons volle gewicht aan Jaco gehangen en voor mijn gevoel schudde hij ons van zich af of we twee vliegen of iets waren. Uit eindelijk hebben we hem mee gekregen. Wat een ochtend en het was gewoon niet leuk! Alwas ergens wel leif da tmijn broer zo voor me opkwam.
‘s avond hebben we nog heerlijk gegeten en zijn we nog ff naar ikea gegaan. Dit alles onder begeleiding van mijn lachbuien. En die zijn zo erg, dat alles om te lachen is en dat ik met het minst of geringste overnieuw begin…….. Dus toch de dag afgesloten met een lach. Maar wat een dag, wt een dag!

De volgende dag. Wordt ik opeens door de chef van het tankstation opgebeld. ‘Euhm. Er was hier politie en die is op zoek naar je. Wat is het aan de hand?’
Ik was ff stil. (jaja, dat kan ik echt) ‘euhm weet niet. Wat zeiden ze dan?’
Daarna paps en mams gebeld en die waren onderweg naar mijn huis. Daarna ben ik met mama naar de politie bureau gegaan. En geloof me het lachen stond ver van me af!
Toen ik aangaf dat, ze op mijn werk waren geweest. Kwam de aap uit de mouw. Het was van de herrn van het hotel.
Daarna heb ik netjes uitgelegd wat er was gebeurd, en zodra ik zei mijn broer en hij is autistisch. Was het voor meneeragent al klaar en kon er een streep onder. En konden we weer gaan.

We denken dat meneer Sander al vaker heeft gebeld voor flauwekul dingen. Want hek, het is een grote kerel! Breder en langer dan Jaco, ook ouder!
Maar, onder het schreeuwen van Jaco. waren alle luitjes in het Hotel, en dat waren er 3 of 4 zeker. Die niet eens kwamen kijken!

Het zal me niks verbazen als de buren ook wat hebben gehoord, want die zaten in de tuin en ook die waren geen poolshoogte komen nemen. Wat zegt dat over Sander? En btw er zijn daar ook buren die gaten in de ramen hebben geschoten…..

Nouja het liep met een sisser af. Maar sinds die trekpartij aan Jaco, barstende koppijn. Mijn nek zat muur en muur vast!

Donderdagavond ben ik weer naar Nederland gefahren! Vrijdag om 2 zou er een begrafenis zijn van de vrouw, van de broer van, de moeder van mijn moeder.
Jep dit tik ik expres zo! Een totale onaangename verrassing die we niet hadden verwacht. En omdat ik vakantie had, die verder geen geboekte appartement bevatte, kon ik makkelijk eerder naar Nederland gaan dan mijn ouders. Die nacht was er weer noodweer en heb ik er 11 uur overgedaan!
Toen heb ik snel 2 uurtjes geslapen, daarna auto leeg gehaald en gedoucht en toen weer in de auto gestapt naar de begrafenis. Die dag heb ik dus 1400 km gereden! Heenweg ging vlot maar de terug weg in de hete zon, 2 x file! Was zo moe dat toen ik aan het tankstation stond. En wou zeggen dat ik het had gepast. Maar ik stond enkel ik het Duits te praten…… Gelukkig kon de dame Duits. en na even goed resetten was mijn taal ook weer NL’s
Maar heel maf in DE, als ik moe ben ga ik naar het Nl’s en nu was het omgedraaid zeker omdat ik nog ff aan het prakeseren was over de berafenis en dus net meer dan genoeg Nederlands had gesproken én had gehoord!

Voor Jan en Bartie was ik die avond niet erg gezellig en ben ik al vroeg gaan slapen.
De dag erop heb ik Oma Withaar nog een bezoekje gebracht! En die dame is toch een toppertje en en volhouder!
En ze is nog zo helder en zo eigentijds met haar gedachtes en meningen! Was een heerlijk gesprek!

Bij het avondeten kwamen Bartie en ik op de titel van deze blog. En ik vond die heel toepasselijk voor die week! Denk aan het nieuws en Friso!

Zo, jullie benne weer op de hoogte en ik ga nu snel nog wat recensies schrijven. Dat loopt namelijk ook achter.
De werk week begon dinsdag gelijk weer met 12 uur werken en de rest van de week was ook vol met werk.
En gisteren heb ik nog op de flohmarkt gestaan, maar het was zo heet, dat er eigenlijk niemand kwam…. Volgende keer beter!

Fijne Maandag nog!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.