De Noordzee Moorden – Ritueel #3 – Isa Maron*

Ritueel

Koop bij bol.com

Wonder boven wonder, mocht ik het boek Ritueel lezen voordat hij uitkwam! Wat vandaag is! Ik was zo blij met dat bericht dat ik even een rondedansje heb gedaan. Daarom wil ik The House of Books hartelijk bedanken voor deze kans. En oh. Wat een gevaarlijk boek!


Een gevaarlijk goed boek! De eerste twee delen heb ik ook kunnen lezen. Klik hier voor de recensies –>Deel 1 en deel 2. En met dit derde deel zet Isa haar vlotte schrijfstijl vort. Ook in ‘Ritueel’  zijn situaties en gebeurtenissen nog zo up-to-date, dat je echt merkt hoe snel en vooral hoe sterk Isa kan schrijven.

In ‘Ritueel’ gaan verhaallijnen verder en worden nieuwe ontsponnen. Ergens gaan ze nu samen vallen maar hoe? Dat is nog steeds de vraag. Met kleine dingen de duidelijkheid geven aan ons en aan Kyra  en daarmee gaat het verhaal verder met waar het is gebleven in het tweede deel. Maar eenduidig uitsluitsel geeft dit niet en de spanning wordt steeds hoger opgebouwd!
En ook is Isa uitstekend in je op het valse spoor te zetten en daar hou ik van! Ook in dit derde boek zorgde ze ervoor dat ik weer aan het twijfelen bracht over Sarah. Want is Sarah echt Sarah?
Dit boek moest ik naast mijn werk lezen en dat hield eigenlijk in dat ik uiteindelijk het las in de kleine uurtjes. Want je kan het echt NIET wegleggen. Op een gegeven moment stond er nog 20 bladzijdes,  en dacht ik dat ik nog even had maar er  bleken nog een paar lege bladzijdes bij te zitten. Ik wou toen zo graag stampvoeten.  Oh, wat is het jammer dat we nu weer moeten wachten.

Er is voor mijn geen boek, waar ik elke keer meer met smart op zit te wachten dan deze boeken van Isa Maron.

Please Isa, zeg me dat deel 4 al in de maak is?

Verder ook in dit boek is weer een sterk staaltje psychologie aanwezig en ontmoeten we zelf een heel nieuw personage. Iemand die er prima bij past al vraag ik me af waar hij in de vorige boeken was. Aan alles kan men merken dat naast het snelle schrijfwerk, Isa ook veel tijd en degelijk werk steekt in onderzoek.

Isa Maron is met deze serie één van de top auteurs in de Nederlandse taal én deze tijd. Vergelijkbaar met andere grote namen van bestsellers in de wereld!

Nieuwsgierig geworden? Volgende maand is December= Adventsmaand. Dus hou deze blog in de gaten want je kan een exemplaar winnen!

Tip! Volg me op Facebook en je krijgt automatisch alle updates. of schrijf je in aan de rechterkant, dan ontvang je bij elke nieuwe post een berichtje!

De flaptekst:
De Noordzeemoorden; een vierdelige thrillerserie die de lezer meevoert van Amsterdam naar Texel, en verder langs de Noordzee. Op overtuigende wijze schiep Maron een wereld waarin de levens van rechercheur Maud Mertens en student Kyra Slagter samenkomen. Massaal raakten lezers in de ban van de verdwijning van Kyra’s zus Sarina. In Ritueel, deel 3 van de serie, komt het onderzoek naar haar vermissing in een stroomversnelling. Kyra en Maud beseffen dat de zaken waar ze aan werken groter zijn dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Aantal Sterren:

Ritueel

Titel: Ritueel – Deel 3  De NoordzeeMoorden
Auteur: Isa Maron
Uitgeverij: The House of Books
Vertaling: N.V.T.
Uitgave: 27-11-2015 — 352blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 27-11-2015
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

2 Responses

  1. ria
    ria at |

    Schandalig dat je de naam van een popzanger gebruikt zonder dat er maar iets bewezen is laat staan hij ook maar ergens van beschuldigd is. Erg goedkoop scoren je had die naam ook weg kunnenen.

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.