Gastrecensente: Nakita #2 Ysabella – Judith Visser

 

Ysabella

 

Specificaties:

● Ysabella

● Nederlands

● 170 bladzijdes

● Xander uitgever thrillers

Beschrijving:
Vanaf het moment dat Jill Valens nietsvermoedend de Rotterdamse bibliotheek binnenstapt, is niets meer zoals het was. Ze hoopt daar rust en inspiratie te vinden, en wil even weg uit de stress van haar veeleisende leven als bekend schrijfster. Maar in plaats daarvan heeft ze een onheilspellende ontmoeting en is ze getuige van een dramatisch ongeluk. Is dat allemaal toeval of heeft het een betekenis? Voor ze het weet is Jill het middelpunt van een zenuwslopende race tegen de klok waarin leven en dood op het spel staan.

Voor het lezen:
Dit is het derde boek dat ik van Judith Visser lees. Hiervoor heb ik Hasta la Vista gelezen en Zeemansbruid. Zeemansbruid is zeker een aanrader door de gedetailleerde schrijfstijl van Judith. Ik verwacht weer een mooi boek zoals de vorige twee die ik gelezen heb.

Het boek Ysabella spreekt me aan doordat het in mijn geboortestad plaats vind en ik hoop dus dingen te herkennen. Ik ben dol op boeken uit eigen omgeving en je je nog meer kan inleven in het boek omdat je de plaatsen kent. Je houd eigenlijk meer overzicht en je kan het spoor van de personen volgen in het verhaal.

Ik ben vooral benieuwd naar wat ze in de bibliotheek ontdekt. Welk avontuur maakt Jill mee en hoe ver moet ze gaan om te vechten tegen leven en dood? Hoe houd Judith de spanning erin om mij opnieuw te boeien?

ysabella

Tijdens het lezen:
Het boek leest heerlijk weg, net zoals de andere boeken van Judith. Jill is een vrouw met problemen, haar ex heeft iets ergs gedaan en kan later niet accepteren dat de breuk heeft plaatsgevonden. Jil word helemaal gek van haar ex die haar afleidt terwijl ze hard moet werken. Ze moet binnen een maand haar nieuwe boek voor Clavis gaan schrijven en de situatie werkt niet erg mee.

Je kan heel goed zien aan Jill dat ze overspannen is en het is mooi dat je haar gedachtegang kan volgen.  Als ze staande word gehouden door een oude man begint het avontuur echt! Ze moet vechten om de boel voor elkaar te krijgen, maar lukt het haar uiteindelijk op tijd?

 

Conclusie:
Ysabella is een boek dat heerlijk is als tussendoortje. Het telt 153 bladzijdes en is eigenlijk een voorproefje voor het boek Zeemansbruid.

Het is zoals ik nu gewend ben bij een boek van Judith, een boek vol spanning, liefde en een zoektocht. Ik moet wel toegeven dat ik betere boeken gelezen heb van haar zoals Hasta la fista en Zeemansbruid. Zeemansbruid vind ik zeker een aanrader, maar je moet dan wel tegen bloederige scènes kunnen.

De ex irriteerde mee heel erg, maar verder was het verhaal mooi om te lezen! Het boek is binnen iets meer dan 2 uur uitgelezen. Daarom scoort het boek voor mij  ☆☆☆ 1/2 ster!

 

Hebben jullie al een Judith visser gelezen? Zo ja, welke?

One Response

  1. Story addict
    Story addict at |

    Ik heb nog een boeken van Judith Visser gelezen, maar dit lijkt me een heerlijk boekje voor tussendoor.

    Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.