Divergent 2 – Opstand – Veronica Roth

opstand
Koop bij bol.com

Afwachtend was ik, de (boeken)wereld was zo enthousiast en meestal vind ik het dan niks. Maar ik zag de boeken staan bij familie en vroeg brutaal of ik ze mocht lenen. Na boek één kon ik niet wachten om in boek twee, Opstand te beginnen, dus boek één had zijn klauwtjes in mij geslagen.
Spoiler gevaar! Eigen Risico!

Dit boek is wat chaotischer dan het eerste boek en dit gevoel sluit precies aan bij wat Tris doormaakt. Haar gevoelens komen binnen en als je je inleeft voel je haar pijn en verdriet. Net als in Divergent kan ik me ook goed in dit boek inleven. Een puntje van kritiek is dat het ene moment doen ze dingen en reageren ze heel volwassen en dan denk ik, ze zijn nog maar 16 en 18, hoe is dat mogelijk. En dan zijn er momenten dat ze precies reageren zo als het bij hen hoort. De ‘liefdesscenes’ zijn een beetje terughoudend en Tris is een meisje met gemixte gevoelens over intiem contact. Zoals ieder meisje is voor een eerste keer. Dit is heel subtiel gedaan en ik vind de acties/gevoelens ook goed bij Tris en Tobias passen.
De vreselijke dingen die Tris ondergaat, een deel om boette te doen voor Will en om andere verschrikkelijke dingen te voorkomen, is huiveringwekkend geschreven, met een verrassende plottwist! Echt iets wat ik totaal niet had verwacht. I likte that!

Ook deze cover vind ik erg mooi, met de boom in verschillende stadia van een omloop in het jaar.

Opstand

De flaptekst:
Na de gruwelijke gebeurtenissen tijdens haar Inwijdingsdag vlucht Tris weg uit Onverschrokkenheid. Gevoelens van rouw en schuld over de dood van Will en haar ouders achtervolgen haar. Ondertussen woedt er een oorlog tussen de facties. Binnen het hoofdkwartier van Eruditie vinden gevaarlijke ontwikkelingen plaats. In de andere facties heerst verdeeldheid tussen zij die willen vechten en zij die de vrede willen bewaren. Terwijl ze strijdt tegen Eruditie, neemt Tris grote risico’s om haar dierbaren te redden. Met de keuzes die ze maakt, zet ze haar relatie met Tobias en haar eigen leven op het spel. Door ingrijpende ontdekkingen moet Tris volledig accepteren dat ze afwijkend is, zelfs als ze niet weet wat ze daardoor zal verliezen…


Aantal Sterren:
Verborgen hartstocht

Titel: Divergent 2 – Opstand
Auteur: Veronica Roth
Uitgeverij: Van Goor
Vertaling: Maria Postema
Uitgave: 2015 — 365blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 28-02-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.