Houvast – Martin Scherstra

Houvast
Koop bij bol.com

Heb jij al eens een boek gelezen van Martin Scherstra? Ik had dat nog niet en was er benieuwd hoe een mannelijk schrijver zich zou houden in de romans. Ik was blij verrast en een beetje onaangenaam! 

De flaptekst:
Dierenarts Jitze Bouma is een graag geziene persoon in het Friese stadje Dokkum. Sinds het overlijden van zijn vrouw heeft hij nooit de behoefte gevoeld op zoek te gaan naar een nieuwe relatie. Zijn drie volwassen kinderen vinden dat het de hoogste tijd wordt dat daar verandering in komt. Een heerlijke roman boordevol romantiek!


Mijn Mening:
Het is een vlot lezend boek. Eigentijds en bevat een ruime dosis romantiek en realiteit. Een deel van de realiteit die voorkomt in het boek had ik niet verwacht na het lezen van de flaptekst.
Verderop in de recensie ga ik hier dieper op in. Dit kan men opvatten als spoiler. Dus houd je daar niet van. Dan mag je nu naar een andere pagina. Veel plezier daar.

Waarschijnlijk ben ik ouderwetser dan de gemiddelde 23-jarige want ook al behandel, of iedergeval dat is mijn intentie om iedereen hetzelfde te behandelen, ik niet anders dan ieder ander mens. Er over lezen en zogezegd in de slaapkamer te kijken van een mannelijk koppel zat ik niet op te wachten.
Maar Matin heeft het meeste heel realistisch neer geschreven en ik weet zeker dat meer vaders een gelijke neiging hebben, waar mee ik niet bedoel dat ik deze actie goed keur.

Verder vind ik het erg leuk, waarschijnlijk omdat ik nu in Beieren woon. Dat het boek zich afspeelt in het noorden van Nederland. De nuchterheid die daar zo normaal is komt heerlijk en duidelijk naar voren. Toen ik nog een grietje was van tien jaar ben ik weleens in Dokkum geweest, maar of ik weet er niet meer zoveel van, maar in de beschrijvingen van de omgeving herkende ik niks. Maar zoals gezegd dat kan aan mij liggen.

Al met al een heerlijk boek waar je vrolijk van wordt!

Aantal Sterren:
Houvast

Titel: Houvast
Auteur: Martin Scherstra
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: nvt.
Uitgave: 2015 — 222blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 14-05-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.