Buiten haar boekje – Karen Witemeyer

Buiten haar boekje
Koop bij bol.com

Het boekje stond al langer op mijn verlanglijstje en na een buitenkansje kon ik hem ook bestellen via bol. Het is een klein boekje van maar 109 pagina’s en daar is de prijs ook naar. Welkom in de wereld die Karen voor ons maakt.

De flaptekst:
Liefde is niet altijd sprookjesachtig, en het gaat niet altijd zoals gepland. De beste verhalen zijn soms ook het meest onverwacht. Maar de liefde overwint… zelfs als alles niet helemaal volgens plan verloopt.

Na vijf jaar hard gewerkt te hebben op Double H, besluit ranchvoorman Daniel Barret dat het tijd is om te vertrekken. Hij is eraan toe om eigen baas te zijn en zijn eigen land te bezitten, vooral nu de vraag naar zijn muildieren toeneemt. Maar diep in zijn hart weet hij dat dit niet de echte reden van zijn vertrek is…
Marietta Hawkins wacht al drie jaar op het moment dat Daniel Barrett toegeeft dat hij gevoelens voor haar heeft. Maar als hij plotseling zijn vertrek aankondigt, besluit ze het heft in eigen handen te nemen. Als ze Daniel nog zover wil krijgen dat hij haar een huwelijksaanzoek doet voor hij uit haar leven verdwijnt, zal ze snel moeten handelen, ook al gaat ze daarmee buiten haar boekje…

Mijn mening:
Vanaf het begin wist ik dat het een klein boekje is, dus lang kan dan nooit het verhaal zijn. Maar de opbouw is mooi gedaan. Ja alles had wat uitgebreider gekund. Maar was dat echt een must geweest voor het verhaal. De feiten waren duidelijk voor de lezer, niet voor de hoofdpersonen. Maar het verhaal langer laten duren had dus weinig meer voor ons de lezers opgeleverd.
Het verhaal is verrassend door de acties van de vader. Ook vind ik het een leuk detail dat de avonturenboekjes die toentertijd populair waren maar tegelijkertijd door velen verfoeid, er in voorkomt en en zeker hoe Karen dit heeft gedaan vind ik erg leuk geïntrigeerd.
Het is niet een heel diep verhaal, zoals ik gewend ben van Karen, maar dat kan ook amper 110 pagina’s.
Lekker en vlot boekje om in een klein uurtje te lezen.

Aantal Sterren:

Buiten haar boekje

Titel: Buiten haar boekje
Auteur: Karen Witemeyer
Uitgeverij: Grace Publishing House
Vertaling: Daniëlle Heerens
Uitgave: 2016 – 109 blz.

[bol_product_links block_id=”bol_57cdd2e371e01_selected-products” products=”9200000055584845″ name=”Buiten haar boekje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 05-09-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.