De Brug- Karen Kingsbury

de Brug

In de eerste maand van het nieuwe jaar zit ik echt in het genre romans en dan merendeel ook de christelijke romans. ‘De Brug’ van Karen was al een paar keer voorbij gekomen en nu eindelijk heb ik het ook gelezen!

De flaptekst:
Dertig jaar lang was boekhandel De Brug het hart van het stadje Franklin, maar op een dag vernietigde een overstroming bijna elk boek in de winkel. De eigenaren zijn ontroostbaar nu de bank niet langer garant wil staan.
Ryan Kelly bracht vele uren in De Brug door met zijn vroegere vriendin Molly. Nog steeds hoort hij af en toe haar stem die zegt dat hij zijn dromen moet volgen. Hij heeft het geprobeerd, maar na een mislukte carrière realiseert hij zich dat Molly zijn enige echte droom was.

Mijn mening:
Het is een vlot boek, met verschillende insteken van het verhaal. Erg leuk. Maar niet alles komt terug in het verdere verhaal. En dat vind ik erg jammer, vooral om dat diegene wel zei, er altijd te zullen blijven. Een gemiste kans vind ik. Het is een ‘simpel’ verhaal. De boodschap is erg goed, prachtig en duidelijk. Maar het verhaal an sich is simpel. Je weet de meeste feiten al door de flaptekst. In het begin weet je nog niet alles en het einde is ook nagenoeg zeker, zodra je het boek open slaat.
Ik als boekennerd, was totally in LOVE, door de boekenliefde in het boek. Echt! het past totaal in mijn straatje!

Het idee is mooi, maar had nog wat dieper uitgevoerd mogen worden. Met alle boeken die ik van Karen heb gelezen zal deze toch minder herinnerd worden dan alle andere. Die waren voor mij levens veranderend. Dit is een mooi boek voor tussendoor. Ik heb gehoord dat dit boek is verfilmd. Dus daar ga ik even naar op zoek. Ben benieuwd wat ze daar mee hebben gedaan

Wil je meer weten over Karen Kingsbury? Klik dan hier! Ik heb wat informatie over haar verzameld.

Kameel

TitelDe Brug Auteur: Karen Kingsbury
Uitgeverij: Voorhoeve
Vertaling: Susanne Castermans- Nelleke
Uitgave: 2013 – 272blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 05-02-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.