Meer dan ooit- Karen Kingsbury

Meer dan ooit

Karen Kingsbury schrijft een grote serie over de familie Baxter. Eerlijkgewijs moet ik zeggen dat deze serie mij niet aantrekt door de flapteksten. Behalve deze dan. Gaat dit boek mij overhalen de rest ook te lezen?

De flaptekst:
Ashley Baxter ziet haar financiën krimpen en beseft dat ze moet gaan werken om brood op de plank te krijgen voor haar en haar zoontje Cole. De bewoners van het verzorgingshuis waar ze een baantje krijgt, raken bij haar een gevoelige snaar en Ashley realiseert zich dat ze belangrijke vragen niet meer kan ontlopen. Waarom lukt het haar maar niet een goede moeder te zijn voor Cole? Hoe komt het dat het geloof van haar ouders haar zo tegenstaat? En hoeveel geeft ze nou eigenlijk echt om brandweerman Landon, die altijd trouw op haar is blijven wachten – ook toen ze in Europa een losbandig leven leidde?

Mijn mening:
De flaptekst van dit boek van deze serie trok mij nu wel aan en ik vind het vaak ronduit lastig uit te vinden welk deel voor welk deel komt. Ergens een cijfer verwerken in de tekst is voor de lezer wel handig. Ik weet niet precies welk deel het is, maar zeker niet de eerste en dat is aan een paar dingen te merken. (‘Meer dan ooit’ is het vervolg op ‘Nooit te laat‘ en het tweede deel in de serie over de familie Baxter)
In het begin word nog over een ongeluk gesproken waardoor Ashley geld heeft gekregen en dat nu inderdaad aan het opraken is. Maar wat voor ongeluk word niet duidelijk. Ook zijn er kleine hints met wat er met andere familieleden gebeurd is. Die zijn erg subtiel en niet hinderlijk.
Het boek lijkt door de achterflap vooral over Ashley te gaan, maar nee. Een groot deel gaat ook over haar zus. Ook over Landon, maar dat leek me best logisch. Ik had het gevoel dat de zus er bijgetrokken werd voor opvulling. Niet bewust misschien. Ook vind ik het verhaal van beide zussen in dit boek, op dit punt van hun leven heel erg vergelijkbaar. Maar desondanks dat het verhaal over Ashley gaat, krijg je geen duidelijk einde voor haar, maar van haar zus.
Het lijntje van haar zus is ansich mooi. Maar ik had graag de rest in een ander boek gezien. Het lijntje van haar broer is wel mooi uitgezet en heeft genoeg laten zien om graag te willen weten hoe het verder gaat.

In het boek gaat Ashley werken, en bij haar sollicitatie doet ze iets geweldigs. Girlpower! Het hele gedeelte wat geschreven is over het verzorgingshuis, vind ik erg goed geschreven en het allerbeste deel van het boek. Daarna het beste deel, gaat over Landon en het gebeuren rond 11 september. Erg intens geschreven, de tranen liepen over mijn gezicht.

Al met al is het een boek waar net te veel gebeurd, maar waar verder een goed verhaal inzit.

Dit keer heb ik voor mijn gevoel nogal wat puntjes van kritiek. En op de cover staat niet enkel Karen’s naam maar ook die van een andere schrijver. De dynamiek van twee schrijvers in natuurlijk anders dan die van één.

Titel: Meer dan ooit
Auteur: Karen Kingsbury en Gary Smalley
Uitgeverij: Voorhoeve
Vertaling: Marianne van Reenen
Uitgave: 2010 – 430blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 07-02-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan dit boek bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

One Response

  1. tamara
    tamara at |

    Prachtige serie. Met heel veel liefde gelezen

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.