Naäma – 2 Mei – Woordvrouw 2018

Naäma
Woordvrouw 2 Naäma. Haar naam kan je op verschillende manieren schrijven afhankelijk van de taal.
Via Sara’s blog waren er een aantal teksten om te lezen. Naäma word genoemd als de zus van. Ze is belangrijk. Want vrouwen die genoemd worden zijn bijzonder. Zeker in die tijd waren vrouwen niet belangrijk.

Er word geloofd dat ze de vrouw van Noach zou zijn. Toch vind ik het moeilijk dat aan te nemen. En dan daar over te journalen. Want behalve de zus van, is er niet veel bekend over haar. Ik besloot dus iets meer algemeens te maken.
Ik had een idee, maar uiteindelijk werd het totaal iets anders. Behalve 1 element dan. De N. Die had ik vanaf het begin al in mijn hoofd. En omdat geloofd zou worden dat ze de vrouw zou zijn van Noach. En zijn naam begint ook met een N. Ik vond dat een leuke en passende verwijzing.

Maar wat dan. Op yt zag ik een filmpje van iemand die dingen voordeed met hoe je gelatos kan gebruiken. Ik haalde daar een leuk idee vandaan. En weer iemand anders deed iets anders voor. Ook daar nam ik een idee weg. En ik ging aan de slag.

Deel 1 ging heel goed. Gelatos bloeden niet door. Maar met de latere technieken leek het mij wel handig om Gesso te hebben. Ik mixte wat Gelatos met Gesso en streek dit over de pagina(met een pasje). Je ziet wat strepen, en dat vind ik juist heel leuk! Als je dat niet wilt. Langer mixen tot er helemaal (ook geen kleine) klontjes te vinden zijn. Je hebt niet veel nodig. Voor een dikkere kleur, voeg je denk ik meer toe.
naäma

Het was zo droog. Ondertussen heb ik een rietje, een glas/bakje. Zeep en verf nodig. Ik heb goedkope acryl verf gebruikt. Je doet wat in het bakje met wat water, en je roert net zo lang totdat alles als een soort melk uit ziet zonder klontjes. Dit kan best wat tijd vragen. Afhankelijk van de soort verf. Daarna doe je wat zeep erbij en ga je door t rietje blazen.

  

Met het rietje verplaats je de bellen op je pagina. Dit gaat goed, ook op mijn test blaadje. Maar daarna, of ik heb te weinig geduld. Maar de bellen zwemmen over mijn pagina en ik heb het een paar keer weg geveegd en overnieuw begonnen. Pagina tussen door laten drogen ook en ik heb een keer fixatiefspray gebuikt, in de hoop dat het zou helpen. Niet echt. De verf laat een beetje blauw achter en hier en daar zie je kleine belletjes op de pagina. Vandaar dat ik denk dat ik misschien meer geduld zou moeten hebben.

Naäma Naäma 

Naäma Naäma

Naäma Naäma

Naäma

Maar misschien komt het door de gesso! Ik neem de pagina ernaast erbij en doe daar dezelfde blauw Gelatos er op. Ik meng het met een beetje water. Werkt perfect. (met een kwast) Maar ook daar glijden de bellen weg… en krijg ik niet het effect wat ik wel op mij oefenblaadje had. Nuja. nu geduld oefenen. Ik plaats ook nog een paar bellen op de andere pagina.

Ik ben bij word een mooi lettertype gaan zoeken voor de letter N. Het moest sierlijk zijn, maar ook niet te veel tierelantijnen.  Deze heb ik uit gedrukt en ik heb hem een beetje aangepast.
Ik had een paar gestanste wereldbollen van iemand gekregen. en ik heb daarmee wat geëxperimenteerd. T ziet er leuk uit maar de kleur blijft veelste licht, dus ik ga toch voor de eerste wereldbol die ik had uitgekozen.

Naäma 

 

Naäma

Een nachtje slapen 😛  Want op de laatste foto hier boven zie je dat de pagina kleddernat is. De föhn wil ik niet gebruiken want dan gaan de bellen kapot… Hier onder zie je hem droog.

Naäma

Daarna heb ik verschillende soorten papier bekeken(die had ik nog van eerder in de kast liggen)
En heb ik gekozen wat het beste bij de wereldbol en bij de kleur op de pagina past.
Daarna met mijn eigengemaakte transferpapier de letter in de omgekeerde vorm omgetrokken. Daarna deze bijgetekend, en uitgeknipt.
Daarna bekeken waar ik hem wil op de pagina. Met 2 kleine potloodpuntjes geef ik aan waar dat is, en kan ik dat later terug vinden. Ik had een handig dingetje om dubbelzijdig plakband op papier te krijgen, maar die ging dus net kapot…. Balen maar dan had ik nog een rolletje normale. Dus daarmee verder. Wel wat meer priegelen want je moet bij knippen etc. Dit deed ik ook voor de wereldbol en ik plakte beide op de pagina.

Naäma

Ik was er erg blij mee maar ik miste wat. Iets wat beide pagina’s meer verbinding zou geven. De bellen zijn redelijk gelukt, het zijn veel kleinere belletjes geworden dan verwacht. Volgende keer proberen op een pagina, waar nog niks op zit.
Ik keek mijn spullen door en ik had nog een potje met glitter( oud potje van de tijd dat mijn moeder nog les gaf in hobby’en). Ik deed een beetje Gesso( t werkt ook als lijm, vandaar) op een stukje cellofaan en ging met mijn pasje er overheen om het te verdelen. Werk snel en doe eerst 1 pagina. Strooi de glitters er ruim overheen en laat het drogen.

Naäma Naäma

Voor dat je dit doet. Neem 2 A4 blaadjes en vouw deze doormidden. Leg deze onder je bijbel en laat ze overlappen. Nadat de pagina droog is, til je de bijbel op en schud je alles op deze 2 vellen. De glitters kan je dan weer terug doen in t potje. Eerst de ene vel, ‘t potje zet je dan op t andere vel. En met het volgende vel doe je ‘t precies zo. Als je knoeit, dan herhaal je ‘t proces.

Naäma

Dit heb ik ook met de andere pagina gedaan. Dit geeft een heel leuk effect die helaas niet zo goed op de foto te zien is.

Voor de tab heb ik(ik heb een pons gekocht waarmee je 4 verschillende tabs kan maken), een stuk van hetzelfde papier genomen en een tab gestanst. Hierop heb ik ook glitters gedaan.

Naäma Naäma

Als ik zo de pagina bekijk, vind ik hem mooi. Hij past bij Noach. Bijna een jaar lang zag hij enkel water, en als Naäma zijn vrouw was, dan gold dat ook voor haar. Heel de wereld was verdwenen onder het water!

Ik mis een beetje uitdrukking in de letter N. Hij valt soms een beetje weg. Maar ik laat het liever zo. Soms willen we perfectie krijgen en maken we de boel enkel lelijker. Het is een kunst op tijd te stoppen. Later heb ik er nog bij geschreven(met verf) dat het een woordvrouw nr 2 is. En dat dat ik dit op 15 en 16 mei heb gemaakt. Ik ben zo’n tuttebel die graag dingen op volgorde doet en dat later ook terug kan vinden etc.

Wel zou ik het leuk vinden, en met mij Sara en Lucinde, dat je je creatie voor God, als je die deelt. Tagt met één van deze tags! #Woordvrouw,  #31daysofbiblicalwomen #WoordvrouwNaäma #Naäma #Naamah

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.