Scholing Meridian Maand februari

Nu heb ik de afgelopen maanden meestal een update gegeven op facebook. Snel en makkelijk onderweg. Maar eigenlijk was daarvoor mijn blog. Daarom verzamel ik deze berichten hier. Dus als je dingen heb gemist. Kan je hier mijn belevenissen nog eens terug lezen 😛 Allereerst de maand februari, om het overzicht te behouden.

Dag 1 – 3 februari- Met een klein kwartiertje gaat t starten. Mijn naamkaartje heb ik al

Scholing

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2 – 4 februari- Naar de trein en op de trein van 6:50 wachten in storm Petra! Dag 2 van de scholing vandaag!

Scholing

 

Dag 3- 5 februari –
Gisteren oa. veiligheid. Raad hoeveel volt op een leiding kan staan nadat de stroom is uitgezet? Ook veel signalen. En daarover morgen al examen/ Prüfung! 🧐 Gisteren storm, terug hem sneeuw. En nu echte witte wereld! Toch nog wat winter!

En oh ja gisteren van 18 tot 21 duitse kurs… geen Boeken, volgens haar moesten we die zelf kopen…. later ff bellen. Want tegen mij was t je krijgt alle Materialen op de 1e dag….so whats going to happen?
Scholing
Dag 4 – 6 februari –
Ochtendstond! -8 , vandaag. Na 2 dagen studie al een examen. Ga mijn best doen. Meer leren dan ik heb gedaan de afgelopen dagen, kan niet. Nu nog kunnen concentreren komende uren! Eerst op warmen aan mijn thee.
— later op de dag—
Test gemaakt. Morgen uitslag. Voor mijn gevoel is het best oke gegaan. Op naar morgen!Scholing

Dag 5 – 7 februari-
De laatste scholingsdag deze week! Vandaag uitslag! 🤞🏻 koekjes gisteravond gebakken, om die vandaag te vergeten…🙈

Vandaag in lekker koud weer treinstellen enz bekijken en leren waar alles zit en ligt.

—Later op de dag —
Whoopwhoop. Gehaald!! Met een 2! ( 1 is t beste hier!) geeft moed voor de volgende 2 Prüfungen!

Scholing

Dag 6 – 10 februari –

Vandaag toch geen scholing in München door Orkaan Sabine.
Moest naar Freilassing daar helpen/ondersteunen. Nog geen storm, al veranderd t weer zich nu wel. Tot nu toe wel geleerd hoe de rolstoellift werkt. Verder weinig te doen. Want er is praktisch geen mens.

10:30 we mogen weer naar huis. Het is nu dicht getrokken, wolken gaan wat sneller. Er is wat meer wind en t begint met spatten.

Scholing
— Later op de dag—
De storm gaat Inzell voorbij geloof ik. Behalve regen en dat de bergen niet zichtbaar zijn en wat wind. Is het Behalve pet weer. Niks bijzonders. Gezien berichten lijkt de storm hier wel te zijn…. Rond München en Rosenheim zijn redelijk wat bomen omgegaan, ook een deel op t spoor. Nuja beter zo. Kan ik wel lekker gaan sporten vanmiddag zonder bang te zijn dat er een boom omkiept
—Nog wat later op de dag—
Blauwe lucht is al weer te zien. Al staat er hier nu wel meer wind dan de laatste uren…

Dag 7 – 11 februari –

Vandaag weer naar Rosenheim. En vandaag sinds 3 uur vanacht staat er meer wind en windslagen dan ik gister heb gezien en gemerkt…
Maar de trein is op tijd( er stond een minuut vertraging) warme thee en ontbijt heb ik mee. Zo komt t vast wel goed voor vandaag.
Enkel vanavond deutschkurs. Ik hoop dat er vanavond iets meer leerzaams bij zit dan teksten lezen en mondeling door spreken. ( vooral als ze zegt we gaan schrijven…)

Let’s go today!

Scholing

Dag 8 – 12 februari-
De wind is weer rustig. Gisteren veel Gesetzen/wetten. Droog! 1 zin is 8 regels lang! Daar ben je t begin vergeten als je aan t einde bent!
Eens kijken hoe t vandaag gaat.
De Deutsch Kurs was beter, of iedergeval heb de intro gemist want ik was met mam aan de telefoon, dus die 8 minuten is al een verbetering. Want we begonnen toen ik weer binnen kwam. Verder had ze met t büro overlegd dat ik beter een niveau hoger kan. Dus vanmiddag maar eens bellen. Ben benieuwd!
Scholing

Dag 9 – 13 februari – En t is weer donderdag! Förderungbedinungen allom!

Scholing

Dag 10 – 14 februari– Vandaag drek! Mijn onbijt lekte! Tas is vies! Vandaag laatste dag scholing deze week. Gisteren was Heel interessant! Vanavond dan de Duitse cursus want niveau hoger is op vrijdag avond! Dan daarna ga ik naar een vriendin t weekend doorbrengen!

Dag 11 – 15 februari-

1e dag van week 3!

Tarifen is vandaag weer t thema! Hopelijk niet alles vergeten na t weekend met Patricia! Laatste fotos zijn mijn bergen gezien van Patricias omgeving!

Scholing Scholing Scholing Scholing

Dag 12 – 18 februari-

Time for another day! Op naar de volgende ronde tickets 🎫!
Gisteren was het echt lente met warme Temperaturen. Nu iets kouder maar nog steeds lente gevoel!
Scholing

Dag 13 – 19 februari-

Dag 3 van week 3.
De afgelopen 2 dagen hebben we zo veel info gekregen. Dat je je afvraagt of t ooit alles in je hoofd gaat passen.
We zullen t gaan zien, iedergeval doe ik mijn best om weer aan huiswerk te wennen.
Scholing

Dag 14 – 20 februari-

Snow time again. Iedergeval in Bergen en Inzell. Vandaag ook weer tarifen! Eens kijken wat er is blijven hangen. In t weekend ga ik alles opschrijven in vergelijking en verschillen.

Nu in de trein leer ik nog t lijstje met wanneer je met een ongeldig kaartje reist!

Scholing Scholing

Dag 15 – 21 februari-

And it is friday! De tarifen Nationaal zijn ‚klaar‘ / behandeld. Nu komt internationaal.

En dan nog de huistarifen, mvv en öbb. We zijn nog lange niet klaar. Morgen is t weekend!!!( met huiswerk, dat wel)

Scholing

Dag 16 – 24 februari-

En de 4e week alweer! En t lijkt NL wel met alle regen. Dus wacht wel in de auto op de trein! Warmer en droger!
Vandaag nog de Tarifen internationaal!
Scholing

Dag 17 – 25 februari – Vandaag word t qua weer een mooie dag! Internationale Tarifen zijn afgesloten. Vandaag de huis tarifen! Nog meer om te leren! Kan de dag 27 uren krijgen?

Scholing

Dag 18 – 26 februari-

Nog wat huiswerk in de trein. Buiten staat een flinke koude wind, daarom geen foto van buiten.
Verder zie ik eruit als een rood gevlekte koe sinds gisteren. Maar toch gaan we vrolijk verder. Nuja vrolijk, iedergeval vastberaden! Volgende week 2 examens. Eens kijken hoe ik er die vanaf breng…. blijft toch spannend al heb ik die andere gehaald.
scholing

Dag 19 – 27 februari-

En daar is de Donderdag alweer! De dagen gaan zo snel!
Vandaag weer sneeuw, gelukkig praktisch geen wind! Die was gisteren zoooo koud! Helaas is het nu wel gigantisch glad en morgen verwachten ze weer storm! We zullen het beleven!
Gisteren hadden we nog de huistarifen. Vandaag MVV.
Het is nu zoveel stof dat je t niet elke dag alles kan doorlezen dus een plan de campagne gemaakt. Aan t einde is t nog leeg want hee. Er komen nog een paar onderwerpen bij….
Scholing Scholing

Dag 20 – 28 februari –

Afgelopen nacht storm. Orkaan Claudia en een zooitje sneeuw. Boom op t spoor en een bovenleiding kapot. Gestrand in übersee wachten op SEV die om 8:30-8:40 word verwacht. En dan kunnen we eerst naar Rosenheim vertrekken. Te laat voor scholing. Teamleider die ook de scholing geeft weet ervan.
Totaal interessant om te zien en te beleven hoe dit alles gaat, hoe de collega’s reageren en wat ze doen! Gewoon relaxt wachten in een verwarmde trein is niet zo slecht. Hoe t gaat met de gemiste scholing weet ik niet….
8:55 we zitten in de bus!!!
10:10 bij de scholing.
Ruim 2 uur later
Scholing

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.