INTERVIEW-Lowlands Love Stories- Lily Frank*

Lowlands

Lily vroeg me mee te doen voor de blogtour van  Lowlands love stories. Maar ik had ‘t boek wat eerder is uitgegeven en waar deze verhalen instonden al eerder gelezen en gerecenseerd. Wilde graag mee doen met de blogtour maar nog een recensie? Maar samen kwamen we op het volgende idee! Een interview! Dus die ga je hier onder vinden. De recensie:  Deze kan je hier terug vinden…. Natuurlijk heb ik de verhalen nog eens gelezen. en ja hoor. Ook nu las het weer heerlijk weg. Het was in 2017! en ik wist niet eens meer elk detail….. Ongehoord voor mij.

Wanneer schreef je je eerste verhaal (niet een boek per sé) en waarover ging het?
Eehmmm, leuke vraag! Mijn eerste verhaal schreef ik voordat ik kon schrijven, in een eigen alfabet. Volgens mijn moeder kon ik dat een week later nog voorlezen. Waar het over ging weet ik niet meer.
Hoe kom je op ideeën? Hoe je bij het idee kwam van dit boek leg je uit achter in het boek lowlands love stories. Gaat het altijd op z’n manier?
Bij mij ontstaan ideeën vaak heel organisch; gewoon door zelf dingen te ervaren. Zo bevat Dore veel elementen van mezelf; ik heb victoriaanse kleding in mijn kast, ik luister graag naar symfonische metal en ik vind festivals leuk. Daarbij zoek ik vaak naar leuke contrasten.
Staat je verhaallijn al vast als je begint? Of blijft het voor jouw ook een verrassing hoe het verhaal zich gaat ontwikkelen?
Mijn Lily-boeken hebben meestal een duidelijke richting waar ik naartoe werk, maar die schrijf ik vaak niet helemaal per hoofdstuk uit.
Met welke auteur, dood of levend, zou je een kopje koffie/thee mee willen drinken?
Met Jane Austen en Charlotte Brönte. O, en Sarah Crossan! Verder met genoeg Nederlandse schrijvers, om lekker bij te kletsen, zoals Lizzie van den Ham, Tamara Haagmans en Lis Lucassen ☺️
Heb je rituelen als je gaat schrijven?
Niet echt. Wel schrijf ik het meest op maandagen en dinsdagen, omdat dat mijn vrije dagen zijn.

Waar en met wat zit je als je schrijft?

Ik zit boven, op de voorzolder, aan het bureau met vaste pc. Schrijfpoes Nova komt het liefst pal voor me zitten, zodat ik niks meer kan zien.
Lowlands Lowlands
Welke debutant heeft het afgelopen jaar indruk op je gemaakt?
Valentijn Ringelberg, hoewel ik zijn boek nog niet heb gelezen. Hij viel op bij mij door zijn social media posts.
Waar zou je stiekem nog over willen schrijven?
Ik heb nog zoveel verhalen te vertellen! Bijvoorbeeld nog meer festivalverhalen.
Zijn er dingen die je mijdt in je boeken? Waarom?
Vreemdgaan. Daar hou ik niet van.
Wie is je grote voorbeeld? Met schrijven of gewoon in het totale leven.
Ik geloof erg in authenticiteit. Jezelf zijn. Ik geloof niet dat ik echt een groot voorbeeld heb.
Heb je nu in corona tijd meer of minder kunnen schrijven?
Meer 🙂
Ook schrijft Lily, die eigenlijk Marijke Jansen heet in het dagelijkse leven, aan een dagelijks vervolgverhaal in een Facebookgroep; De Thuislezers  onder #ikleesthuis. Hieronder verteld ze er meer over.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nog niet gelezen heb. Ik kan, heb ik ontdekt, slecht tegen cliffhangers. Ik wacht liever tot het einde van het verhaal of serie en lees of kijk het dan ineen keer door. Ik ben mij bewust dat het idee dus anders is. Maar heeft niet iedereen een of andere tik? Ik verheug me er wel op als ik eindelijk kan gaan beginnen. Blijft de vraag enkel over wat stopt eerder Corona of het verhaal?

Momenteel werk ik aan een vervolgverhaal voor een Facebookgroep. Dat loopt nu sinds uit mijn hoofd begin mei en gaat over een vrouw die probeert om een leuke man te vinden in corona-tijden. Soms is het best pittig om een vervolgverhaal te schrijven, zeker nu ik druk ben met het plannen van mijn bruiloft die al over een paar weken plaatsvindt, maar het is ook heel erg leuk. Ik heb hier veel van mijn eigen corona-ervaringen ingestopt (behalve dan het daten, want zoals je hoort heb ik al een geweldige droomprins gevonden 😇) en ik vind het vooral erg leuk dat ik steeds meteen reacties krijg op wat ik heb geschreven. Ik merk dat er inmiddels een leuke groep trouwe lezers is ontstaan die steeds enthousiast verder lezen als er weer een nieuwe aflevering op staat. Dat motiveert enorm om door te schrijven.

 

Hoe kwam je op het idee?
Ik kwam op het idee omdat Olga van Tinteling Romance me vroeg of ik ook mee wilde doen. Lis Lucassen en Rian Sevenhuijsen zouden beiden een verhaal gaan delen in de groep De Thuislezers #ikleesthuis. Ik ben daar vervolgens bij aangehaakt met mijn eigen quarantaine romance.

 

Nu tof dat je alles gelezen hebt, ben je nieuwsgierig geworden door Lily naar haar verhaal?
Jij maakt nu kans op een exemplaar van het ebook van Lowlands Love Stories!

Klik op de bovenstaande link! Je hebt tot zondag de 9e Augustus!

Kopen kan je het ook! Bij oa. Bol.com, Itunes, Kobo

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.