De Korf- Ahmet Chakioglou*

de Korf

Een onbekende schrijver en het verhaal speelt zich af in ons eigen landje.
Nu heb ik de laatste tijd wel vaker verhalen gelezen die in ons eigen land afspeelden en die bevielen ook nog eens goed. Dus eerlijk gezegd keek ik erg uit naar dit boek.

Op bol staat er een andere cover dan hier in de recensie. Ik moet zeggen dat ik die van Bol eigenlijk mooier vind.

Flaptekst:
Nadat kosmische straling de aarde grotendeels heeft verwoest, proberen de overlevenden in Rotterdam verder te gaan onder een kunstmatige koepel. Als er op een dag een portaal opent naar vijf jaar in de toekomst, wordt de jongen Zilver meegenomen naar een burgeroorlog die het einde van het laatste stukje beschaving lijkt te zijn. Niemand is meer hoe hij ze kende. Met zijn twee beste vrienden Kirsten en Tijmen en nieuwe, onverwachte bondgenoten moet Zilver een manier vinden om terug te gaan naar het verleden en dingen anders te laten lopen.

Maar aan welke kant gaat Zilver staan als hij moet kiezen tussen de levens van onschuldige mensen en een beter morgen? Alleen als hij extreme beslissingen neemt, heeft hij een kans om te voorkomen dat de verschrikkelijke toekomst die hij heeft gezien realiteit wordt…

De Korf is een post-apocalyptisch young adultverhaal. Ahmet Chakioglou creëert een fictieve toekomst voor Nederland, waarin bekende locaties nieuwe betekenissen krijgen en niets is wat het lijkt.

Mijn mening:
Het begint met een beschrijving, die redelijk normaal begint. Maar daarna heb ik het gevoel dat ik iets mis… Iets met een meisje en dan plotseling wegrijden en daar een briefje vinden in een boom. Wat er instaat blijft onbekend.
Je weet nog niks van de persoon en ik vind het geen lekker begin. Ook na de eerste bladzijdes blijft t nog vaag.
Daarna gaat het verder met een uitleg van een leraar en oh mijn hemel. Dat stukje uitleg was echt moeilijk te volgen. Daarna ging het iets beter, tot er wéér een briefje gevonden word.
Was ik blij dat er een keer een jongen in de hoofdrol is, is helaas de schrijfstijl niks voor mij. ’t leest gewoon niet lekker en vlot, eerder langdradig.

Misschien ben ik er niet in de juiste stemming voor geweest. Verjaardag en autoproblemen en een nieuwe auto kopen, vraagt ook nogal wat hersengebruik. Ik denk dat ik het boek nog eens probeer te lezen als ik in een andere stemming ben, miss helpt dat.

Dit boek hoort bij een blogtour!
de korf

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 08-10-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.