De betovering van Kerstmis – Kristy Perry*

De betovering van kerstmis

Een lekker kerstboek! Wat zullen we daar nog over zeggen, ik lees ze rustig midden in de zomer. Maar als je daar niet van houd. Dan komt het perfect uit, want elk jaar opnieuw is het in december kerst! 😛 Ieder geval is dit een geüpdatet versie van mijn recensie!

Flaptekst:
Elke kerstwens kan uitkomen met een beetje magie…

Als huwelijksplanner van Carrick Park Hotel stelt Ailsa McCormack zich altijd tot doel om elk bruidspaar de perfecte dag te bezorgen. Soms moet ze daar echter een hoge prijs voor betalen; dit jaar moet ze een kerstbruiloft organiseren en dat gaat ten koste van haar eigen kerst.

Niet dat het Ailsa veel uitmaakt. Er is nu eenmaal iets bijzonders aan het hotel rond de feestdagen en ze heeft altijd een bepaalde fascinatie gehad voor de mensen die er ooit gewoond hebben. Met name voor het tragische leven van de beeldschone Ella Carrick. Haar opvallende portret hangt nog steeds bovenaan de trap in het hotel.

Maar dan zet een ontmoeting in de salon met een lange, knappe man die haar vreemd bekend voorkomt haar leven volledig op zijn kop. Ailsa’s eenzame kerst wordt plotseling betoverender dan ze ooit had kunnen voorzien…

Mijn mening:
Allereerst vind ik de cover zo mooi gemaakt. Het is een vertaald werk en de cover is het zelfde als van het originele uitgave. Uitstekende keuze vind ik. Het boek begint rustig en niks opzienbarend. Maar daarna ontmoet ze de lange knappe man en begint langzaam de mysterie van het verhaal. Er is duidelijk goed over na gedacht en erg mooi gedaan. De wanhoop van Ailsa kan je voelen. En het einde lijkt erg treurig te worden. Lijkt, maar word het niet. Maar het is ook niet helemaal het einde waarop je hoopt. Toch is het ook geen slecht einde. ‘De betovering van Kerstmis’ is geen lang verhaal met 121 bladzijdes. Een heerlijk verhaal voor op de bank. Een paas personages kan je herkennen als je het boek ‘Zomer in Carrick Park’ hebt gelezen. Al zijn het aparte series heb ik ontdekt. Leuk maar ergens ook onoverzichtelijk, gelukkig bestaat Goodreads. Ik vond het boek prettig lezen, vlot en het houd je aandacht goed vast. Ik wil meer van deze schrijfster!

Iedergeval kan ik je de leuke tip geven dat dit boek in Kobo Plus te vinden is! Evenals andere boeken van deze schrijfster!

Wil je nog meer overtuigd worden? Bij dit boek ‘De betovering van Kerstmis’ hoort een blogtour!

De betovering van Kerstmis

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 13-12-2019/24-01-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.