Review: Drukwerknodig.nl*

drukwerknodig

Een poosje terug werd ik benaderd door Drukwerknodig.nl of ik met hen wilde samenwerken. Ik kende ze helemaal nog niet, ze bestaan sinds Augustus 2018 en ik heb eerst maar hun website bekeken en die ziet er goed uit.  Dus waarom ook niet dacht ik toen. Ik mocht kiezen uit verschillende dingen, en ik wilde dan ook iets wat ik echt kon gebruiken. Dus de visite kaartjes voor de tasjesnaaiactie die ik doe voor Forza4energy4all en de boekenleggers, tja als boekennerd en en boekenblog. 2x raden wat daarmee gaat gebeuren! Maar het is zoveel meer te maken via Drukwerknodig.nl oa. posters en roll-up banners. Dat zijn nu misschien niet direct dingen die we nu kunnen gebruiken. Anders was ik misschien wel voor die 2 gegaan. Idem voor acties voor Forza4energy4all. Maar ik zou zeggen, kijk lekker die site door!
Maar ik neem jullie dus mee in het proces, in the good, the bad en het resultaat!
In het proces van de visitekaartjes maken kan je kiezen om vanaf het begin te ontwerpen. Of je kan uit ontwerpen van drukwerknodig.nl kiezen. Ik kies daarvoor en het is moeilijk kiezen er zijn een paar hele mooie tussen. Kon heel moeilijk kiezen. In het volgende proces loop ik tegen verschillende dingen aan.

Bij het ontwerpen:
In een van de ontwerpen is een vierkant frame. Als je die kleiner maakt verdwijnen de zijkanten.  Neem je een ander figuur dan blijft het een massief figuur.
Enkel als het eerste frame staat kan je op een knop klikken om een ander frame uit te kiezen. Daar zitten leuke bij, maar de ‘oude’ blijft ook zichtbaar…
Ook bij het toevoegen van de QR-code is er een witte rand eromheen. Die kan je niet aanpassen aan aan een effen, bijpassende kleur van het ontwerp.
Ook kan je een tekst blok, niet kopiëren. Of de lettertypes vet laten zijn. Het zijn kleine dingen waar ik tegen aanliep. Het is misschien ook de gewenning van een bepaalde website waar ik dingen ontwerp. Dit voelt in vergelijken met die ene site, een erg simpele versie. En het kan ook maar zijn dat als jij wat ontwerpt je helemaal niet tegen deze dingen aanloopt omdat je ze niet gebruikt.

Na het maken, klik ik op ‘Bestellen’ en krijg ik de optie om een account aan te maken of in te loggen. Ik heb nog geen account, dus ik maak die hier aan. Dan kom ik tot de ontdekking dat mijn ontwerp niet in het winkelmandje ligt en dat mijn hele ontwerp weg is….

Jammer. Daarna begin ik opnieuw en oke er staat links boven wel opslaan erbij. Maar toch vind ik het onaangenaam dat hij alles heeft vergeten, terwijl ik op bestellen heb geklikt. Maarja domme pech dus dat ik het niet heb gezien. En gelukkig had ik geen ingewikkeld iets, dus het overnieuw maken ging dan ook vlot. Dat is zeker positief. Hier merkte ik vooral dat ik jammer vond dat je de zelf geüploade foto’s, niet in het ontwerp kan kopiëren. Dus je bent best veel tijd kwijt om ze op dezelfde grootte te krijgen. Wat wel makkelijk is dat je een lijn krijgt te zien als alles op dezelfde hoogte/breedte word geplaatst. Maar ook hier, ik ben wat anders gewend, dus daarom viel het mij op.
Maar alles is gelukt, en ik verheug op de visitekaartjes en de boekenleggers! Je kan trouwens bij het bestellen verschillende soorten aantallen kiezen om te bestellen. Dat is goed en positief, dus als je er geen 1000 nodig hebt, dan hoef je die ook niet te bestellen!

Bestellen, verzenden en communicatie
Zoals afgesproken zou ik een email sturen als ik klaar was en dan zou het proces in werking gesteld worden. Dat gaat net even iets anders dan als je normaal zou bestellen. Dit was op een vrijdag. Maar ik krijg netjes een bericht op dinsdag dat de verzending waarschijnlijk niet op tijd zou zijn voor ik weer naar Duitsland zou vertrekken. Dat is donderdagavond.  Ze doen het naar mijn eigen huisadres. Top! Dacht ik. Goede communicatie.  Helaas kreeg ik op donderdag een email dat mijn order is verzonden en zie ik daarbij staan dat het naar het adres van mijn ouders word gestuurd.
Vrijdagavond heb ik een email gestuurd. En natuurlijk kan je dan nog geen antwoord verwachten. En de zaterdag was het afgeleverd bij mijn ouders. Geen idee wat er mis is gegaan. Maar na contact werd dit super netjes opgelost. Ik mocht opnieuw bestellen, want zonder foto’s kan natuurlijk geen goede review online komen.

Het eerste pakketje is dus bij mijn familie afgeleverd en mijn mams zei iets wat mij de wenkbrauwen deed fronsen. De visitekaartjes zijn op bruinpapier. Dus ik ging op speurtocht. In de email stond kraftpapier en dat heb ik netjes aangeklikt bij het bestellen op Drukwerknodig. Maar, en daar komt het misverstand. Ik dacht dat kraftpapier betekende dat het kwaliteitspapier is en nergens stond dat duidelijk vermeld dat het bruinpapier is enkel dat wit niet word gedrukt. En ik dacht, geen probleem, want het kaartje is wit…. Jammer want het ontwerp zou zoveel beter uitkomen op wit papier. Niet echt een fout van Drukwerdnodig.nl dat ik niet weet wat kraftpapier is. Maar ik ben vast niet de enigste die dit niet weet.
Ook bleek een QR-code niet op het kaartje te staan. Apart en geen idee hoe die verdwenen is, mogelijk heb ik daar een fout gemaakt.
In de speurtocht kwam ik er ook achter dat, in de map uploads je niet je ontwerpen kan aan klikken en dat ze dan groter getoond worden en dat je dan de achterkant kan bekijken. Dit was fijn geweest. en waarschijnlijk had ik dan ook niet de fout gehad van dat de QT- code weg was. Wel kan je na enig zoeken via je account, en dan online editor, bij je eigen opgeslagen projecten komen. Dit was nogal omslachtig naar mijn mening.

Het RESULTAAT!
Nu gaan we naar het resultaat en jongens en meisjes! Die mag er zijn! Het doosje kwam en het was echt super ingepakt!
De visitekaartjes zaten in een extra box, en de boekenleggers in een extra folie! Zie hier nog een duidelijke foto. Ik heb het allemaal netjes neergelegd, want eerst foto’s maken en dan uitpakken, kan ik niet echt.
drukwerknodig
Geen enkele kreukel! En van de visitekaartjes én van de boekenleggers is het papier van grote kwaliteit! Ik heb wel vaker boekenleggers laten drukken, toen nog voor mijn webshop in tweedehandsboeken. En de kwaliteit van Drukwerknodig.nl is 100% beter. Ik wilde dat ik je het kon laten horen. Ja horen! Als je er op tikt, het klinkt gewoon zo anders! Op de derde foto, heb ik geprobeerd de dikte van het papier te fotograferen, maar mijn telefoon krijgt het niet echt te pakken.
De kleuren zijn zo ook heel mooi en het design is heel subtiel en ook klassiek. Vind ik dan hé. Als je iets beter wilt bekijken, klik dan rustig op een foto!

drukwerknodig drukwerknodig
drukwerknodig drukwerknodigdrukwerknodig

Dus wat is mijn conclusie over drukwerknodig.nl?
Ondanks de nodige bobbels in de weg naar het bestellen, ben ik heel erg tevreden met het resultaat en met de producten. Ze zijn van goede kwaliteit, worden met zorg verpakt. En ze zijn netjes met de klantenservice! Als ik weer wat nodig heb, ga ik zeker bij hen bestellen. En dan hoop ik dat de bobbels die ik nu gemerkt heb, dan weg zijn! Het is nog een jong bedrijf, en dit soort dingen komen enkel nar boven als mensen de website gebruiken en melden wat er gebeurd!
Ik kan je dus zeker raden bij hun te bestellen, en als er iets is wat niet lekker werkt, gewoon even melden. Ze zijn aardig!

 

Fotofabriek

Mijn disclaimer

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.