Voorbestemd- Shelena Shorts*

Voorbestemd
In oktober kon ik met jullie delen hoe ik over deel drie dacht. En ergens voelde het als het laatste boek, wat ook weer niet klopte met mijn gevoel. Jep gevoelens zijn raar. Maar er kwam dus nog een vierde deel. ‘Voorbestemd’ en met dit boek sluit Shelena Shorts een knaller van een serie af. Maar knalt hij verder, of loopt het met een sisser af?
De recensies van ‘Momentum’  en ‘Gebroken’. en ‘Vervlogen’ kan je hier vinden.

Flaptekst:
Sophie heeft haar negentiende verjaardag overleefd. Maar hoe meer dagen er verstrijken, des te meer duidelijk wordt dat de kans dat ze twintig wordt niet zo groot is. En juist terwijl Sophies vertrouwen in de toekomst afneemt, ziet Wes meer kansen dan ooit. Hij is ervan overtuigd dat de antwoorden voor een mogelijke toekomst liggen in hun herinneringen.

Maar al zou Wes Sophie ervan kunnen overtuigen dat er meer zat in hun herinneringen dan ze dacht, dan hadden ze nooit kunnen rekenen op wat hen daarna overkomt. Hun overtuigingen worden onverbiddelijk op de proef gesteld. Is hun leven samen wel echt voorbestemd, of heeft het lot andere plannen?

In dit laatste deel van de Momentumserie is maar één ding zeker: tijd is kostbaar, en Sophie en Wes gaan er geen seconde van verspillen.

Mijn mening:
Het laatste deel dus, en vond ik alle delen hiervoor al goed, dan kan ik nu echt zeggen Shelena Shorts heeft zich overtroffen met ‘Voorbestemd’. Ik vind alles goed samen passen en gesmolten. Een nieuwe verhaallijn die er uitstekend in past. Die nieuwe feiten naar voren brengt en er voor zorgt dat je nog meer van Wes en Sophie gaat houden. De geschiedenis is er uitstekend in verwerkt en geeft het een dermate extra diepgang wat het verhaal echt ten goede komt. De emoties zijn geloofwaardig. En de rest is gewoon erg origineel. Mocht je net als ik in het begin van de serie  gevoel hebben gehad, van he dit komt mij ergens bekend voor/doet mij aan iets denken. Dat is echt volledig verdwenen. Er is een beetje flashbacks naar de eerdere boeken, dit is heel natuurlijk gedaan en niks is dubbel. Grote plus voor dat!
Cover past bij alle andere covers en is uiteraard prachtig. Deel 2 heb ik besteld en ligt bij mijn ouders op mij te wachten en ik kan niet wachten ze als een hele serie in de kast te hebben. Zo mooi. Dit is een serie die het waard is om herlezen te worden. Een serie die iedereen zou moeten lezen en in de kast moet hebben.
1 dingetje viel mij wel op. Met een trui in bed slapen? Dat een normaal mens niet echt. Oke Wes is niet normaal. Maar ik heb het geloof ik niet eerder gezien dat hij met een trui aan sliep en de scene liet ook niet weten dat hij laat naar bed kwam en haar zo vond. Maar is het heel erg belangrijk voor het verhaal? Nope. Doet het af aan het verhaal? Nope! Ik kan jullie enkel aanraden ‘Voorbestemd’ te lezen. En als de serie nog een onbekende voor je is? Haal heel de serie, want na het eerste boek ben je verslaafd!

Dit boek hoort bij een blogtour!
Voorbestemd

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 22-02-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.