De Strijd met de witte Wolf #3- Christine Charliers*

witteIk wilde ‘De strijd met de witte wolf’ zo graag lezen, maar tegelijkertijd ook niet. Want dan moet ik afscheid nemen van Esther en Jonathan. Maar sinds ik weet dat ik dat niet hoef, kon ik ineens het oppakken. Hoewel dat een heel stuk later is. Eerst heerlijk de eerste 2 delen herlezen. En ook nu rolden mijn tranen weer bij een paar passages. En daarna genieten van deel 3! Wil je weten wat ik in de recensies zei over ‘In de ban van de wolf’ en ‘Jacht op het antiserum‘? Klik dan op de titel.
Binnenkort kan je veel meer te weten komen over hoe het verder gaat. Want er komt een interview aan met Christine! Met nog nooit eerder gestelde vragen!

De flaptekst: Finale van de ‘In de ban van de wolf’-trilogie. Een verhaal waarmee je in de huid van een wolf kruipt, waardoor je elke letter zult verslinden. Esther en Jonathan worden nog altijd opgejaagd door Crustonic. Dat louche bedrijf doet onderzoek naar genetische manipulatie, en heeft stamcellen van de tieners nodig. Maar dat is niet het enige probleem van Esther en Jonathan. Ze worden namelijk ook belaagd door een wolf die niet te grijpen lijkt. En dan hangt er nog de geur van romantiek in de lucht. Maar het duo richt zich op één doel: er moet een einde komen aan Crustonic!

Mijn mening:
Deel drie dus, de finale, die niet helemaal de finale gaat zijn heb ik ontdekt. In welke vorm we Esther gaan terug zien is onbekend. Maar nu ik weet dat ik geen definitief afscheid hoef te nemen kon ik eindelijk genieten van het boek. Heeft iemand dit ook weleens? Of ben ik de enigste zo maf?
Ook met deze cover heeft Clavis echt weer alle vakjes afgehaakt en het is zo mooi! Het past bij elkaar en het is gewoon één van mijn lievelingsseries om in de kast te hebben!
Het boek zelf dus. Het gaat dus verder waar boek 2 is gestopt. De andere delen herlezen is dus een goed idee voor de volledige ervaring. Je merkt dat Christine haar personages nu echt super goed kent. Het enigste wat ik irritant blijf vinden dat Hector zo hamert op de school presentaties en dat niet 1 x goed benoemd word waarom. Een enkel ‘Ik weet dat je het moeilijk hebt, met elke keer ontvoerd en mishandeld te worden in t weekend en daarna gewoon naar school te moeten en goede cijfers te halen. Maar doe je best om niet op te vallen!’ 1x zo iets en ik was tevreden. Maar helaas. Het blijft een punt voor mij waar ik mij niet goed overheen kan zetten. Maar Hector verder, zijn karakter zijn handelen is in dit deel veel beter en doorgegroeid dan in de eerste 2 delen. Dit komt omdat we meer leren over zijn verleden. Verder zijn in het verhaal verschillende leuke twists (de witte wolf) te vinden en is alles zo ongelofelijk goed uitgedacht! Geen fouten qua tijdlijn, of iets anders. Het is geloofwaardig, ik zou het zo geloven dat dit zou kunnen gebeuren! Het is fijn boeken te lezen die zo doordacht zijn. Ik lees veel, ook niet uitgegeven manuscripten, en geloof me, hier hapert het heel vaak. Maar niet bij Christine! Gelukkig.
Hoewel het boek dus al even uit is. Als je het nog niet kent, dan raad ik je echt aan om alle 3 de delen aan te schaffen. De hardcovers zijn een aanwinst in je kast, je kan er prachtige beelden mee maken voor je bookstagram.
Het verhaal nestelt zich in je hart en je wilt er geen antiserum voor vinden.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 28-02-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
*Dit boek is een recensie-exemplaar, ter beschikbaar gesteld door Clavis

Je kan dit boek bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

2 Responses

  1. Thea
    Thea at |

    Mijn zoon is dol op alles wat met wolven te maken heeft, ik denk dat hij nog net te jong is voor deze serie maar ik heb het wel genoteerd, misschien erg leuk voor over een paar jaar!

    Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.