Wedden van wel? – Vanessa Thuyns*

Wedden van wel?
Een nieuw recensie boek van Dutch Venture Publishing! En dit keer weer een boek van Vanessa Thuyns. De recensies van de andere boeken kan ja achter de link vinden. Kijk mee of dit boek net zo leuk is als de flaptekst doet vermoeden!

De flaptekst:
Robine heeft één motto: lang leve de lol! Ze woont niet voor niets vijfentwintighonderd kilometer van haar gecompliceerde familie, kritische ex-vriend en mislukte carrière vandaan. Sep daarentegen wil niets liever dan dat zijn tweelingzus weer voorgoed in Amsterdam komt wonen, dus wanneer Robine voor een bezoek in Nederland is, bedenkt hij ter plekke een weddenschap. Als het Robine lukt om zijn werkgever Jasper te strikken als date voor een familiefeest, mag ze zonder protest én op haar broers kosten terug naar haar onbezonnen leven in Italië. Helaas is advocaat Jasper wel het type: stug, onbereikbaar, té zelfverzekerd en belachelijk knap. Vol goede moed gaat Robine de uitdaging aan en ze doet alles om dit spelletje te winnen. Maar wat als Jasper toch leuker blijkt te zijn dan ze in eerste instantie dacht…

Mijn mening: ‘Wedden van wel?” is een origineel en vlot liefdesverhaal op Nederlandse bodem. Clichés zijn er bijna niet te vinden, en degene die er wel zijn, passen prima in het verhaal. De hoofdpersonen zijn alle verschillend en ik hoorde die alle echt met eigen stem praten. Erg knap gedaan.
Als ik dit boek vergelijk met ‘Negentig seconden’ kan je duidelijk de stijl van Vanessa weer ontdeken. De personen zijn volwassen, maar zijn voor elke leeftijdsgroep herkenbaar met hun struggels. Zo dus ook in ‘Wedden van wel’. De titel van het boek komt op een leuke manier weer terug in het verhaal.
In dit boek gebeurde veel en waren er veel problemen, maar doordat onze TV persoonlijkheid dat ook benoemde, past het toch weer in het verhaal en is het niet meer zo overdreven. Voor mijn gevoel dan. De cover vind ik leuk en bijpassend maar ook gelijk heel basic. De ringtones zijn een leuke touch aan het verhaaal!
Jasper voelt een beetje ver weg, ik heb hem niet echt heel erg goed leren kennen, maar is verder wel leuk. Al wil ik toch wel weten wat er in die brief stond waardoor hij toch overstag ging.
Ps Na het ziekenhuis ervaring switche het verhaal en dat was heel sterk want je kon echt niet weten wat ze ging doen, en de eerste bladzijdes van dat hoofdstuk was ik heel er benieuwd naar wie en wat precies. ‘Wedden van wel?’ is gewoon een heerlijke read! En komt bij mij op het lijst je van nog een keer lezen!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 07-09-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Dit boek doet mee met een blogtour!
Wedden van wel?

Je kan ‘Wedden van wel’ bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.