Liefs uit Londen – Iris Visser

Liefs uit londen Bij ‘Liefs uit Londen’ sprak mij de flaptekst aan, het leuk me een leuk boek met een lach. Ja ik weet dat deze zin een beetje maf is, maar hij past bij mijn gevoel. En gevoelens zijn niet goed of fout. Dus hij mag zo blijven staan totdat ik een betere beschrijving heb gevonden. Ieder geval heb ik geen flauw idee wie Iris Visser is! Wie weet dat wel?

De flaptekst:
Al het geloof dat Hannah heeft in de liefde verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze tijdens oud en nieuw haar vriend met een ander meisje betrapt. En tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens gedwongen om haar verschrikkelijke baas, de jonge directeur van een groot warenhuis, twee weken lang te assisteren tijdens een zakenreis naar Londen. Het nieuwste filiaal van hun winkel loopt niet naar behoren en dus zijn ze gedwongen om, samen met een extern ingehuurd marketingteam, in te vliegen. Eenmaal aangekomen in Londen probeert Hannah elk teken dat de stad zich opmaakt voor de meest romantische dag van het jaar uit alle macht te negeren. Het feit dat haar baas een hoogst verwarrende menselijke kant blijkt te hebben én dat de vrouw van het marketingbureau haar wel heel bekend voorkomt, zorgen immers al voor genoeg kopzorgen.

Mijn mening:
Het verhaal begint heel erg beeldend en eigenlijk volgt alles heel erg goed op elkaar op. De personages zijn leuk, of juist niet leuk en levensecht. Ik zou heb zo graag hebben gezegd, ‘Ik heb je gewaarschuwd, dat je je troep moest ophalen.’ Ghehe. Ja Petty. i know. De baas is idd een rotzak maar zo, dat je weet dat hij eigenlijk ook maar een klein hartje heeft. Jou zou kunnen denken op basis van de flaptekst een flutromannetje, maar niets is minder waar, er zit diepgang in. én hoewel ook erg knap, is de baas niet té knap.
Zoals ik eerder aangaf, heb ik geen idee wie Iris Visser is, bij mijn weten heb ik niemand met die naam op FB groepen actief gezien. Twee verhalen zijn Kobo-originals. en bij het derde verhaal is het een onbekende uitgeverij. Waarom benoem ik dit? De schrijfstijl spreekt me aan en doet me aan een andere denken, maar ik weet op dit moment niet wie. Dus de kans bestaat dat het een pseudoniem is of dat ze ook onder een andere naam schrijft. Ieder geval vind ik dit verhaal dermate, dat ik Iris Visser in de gaten ga houden.
Want naast de romantische, niet zo romantische elementen heeft ze een humor waar ik zó van houd!


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 01-10-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Liefs uit Londen’ bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.