Liefs uit Ibiza – Iris Visser

Liefs uit Ibiza
Bij ‘Liefs uit Ibiza’ wilde ik in net zo lekkere mood blijven als ik door ‘Liefs uit Londen’ ben gekomen. De flaptekst had ik wel gelezen en hoewel die mij minder aantrok als bij Londen, klinkt hij toch goed. Dus hoppa gelijk verder. Nu deze recensie schrijf en voorbereid, lijkt het erop dat ze boeken uit KoboPlus zijn verdwenen en ze enkel nog als luisterboek?

De flaptekst:
Eva koestert warme herinneringen aan de vele zomers die ze als kind en puber al dan niet werkend in de strandtent van haar familie op Ibiza doorbracht. Dus wanneer ze door haar nichtje wordt gebeld met het nieuws dat het bedrijf van hun grootouders in zwaar weer verkeert en ze haar hulp goed kunnen gebruiken, hoeft ze niet lang na te denken. Met een studie bedrijfseconomie op zak en een aantal vrije maanden tot haar beschikking, springt ze op het vliegtuig in de goede hoop iets bij te kunnen dragen en wellicht wat van de Spaanse zon te kunnen genieten.

Tijdens een van haar eerste avonden op het eiland, die ze met haar nichtje dansend doorbrengt in een hippe club, ontmoet ze de knappe Elias. Na een heerlijke avond, zijn nummer op zak en een date in het vooruitzicht lijkt haar werkvakantie opeens zomaar een romantische wending te krijgen. Totdat ze een aantal dagen later, eerder dan verwacht en onder heel andere omstandigheden, opeens oog in oog staan. Ontsteld komt ze tot de ontdekking dat haar droomman een uiterst mensonterende kant blijkt te hebben, en dus besluit ze stellig ver bij hem uit zijn buurt te blijven. Maar de vraag is of oprechte aantrekkingskracht zich op het zwoele, zomerse eiland makkelijk laat negeren…

Mijn mening:
Het is geen vervolg van ‘Liefs uit Londen’ geen overeen komende personages, bedrijf etc. Maar wel een leuk ander land, zelfs een eiland, één waar ik nooit echt iets voor voelde, want ik hoor eigenlijk alleen party eiland en voor veel bn’ers. Niet een plaats voor een leuk en romantisch verhaal, zou je zeggen. Maar de schrijfster kreeg het voor elkaar om het eiland met andere ogen te zien en te beschrijven, zo goed dat ik bijna gelijk op het vliegtuig zou willen stappen.
De hoofdpersonages zijn leuk, het verhaal is een tikkeltje voorspelbaar, voor mij dan. Maar de opening is super. De humor, de grappige scenes. De emoties, wat te doen, hart of het verstand. Het maakte samen alles zo dat ik dit verhaal net zo lekker weg las als ‘Liefs uit Londen’.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 01-10-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Liefs uit Ibiza’ bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.