Elfenstof – Carrie Jones*

Elfenstof‘Elfenstof’ is het eerste boek dat ik lees van Carrie Jones. DVP geeft veel Hollands talent uit maar ook van over de grenzen. Carrie is zo’n talent. Ze woont net als het hoofdpersonage in Maine, USA. Eveneens als Zara houd Carrie ook niet van winter in Maine. Op goodreads staat een leuke biografie, en ik vermoed dat Carrie een gezonde dosis humor heeft. Verderop klets ik wat meer inhoudelijker 😛

De flaptekst:
Zara White heeft het gevoel dat een vreemde kerel haar stalkt. En ze is geobsedeerd door fobieën. Ze is niet echt meer zichzelf sinds haar stiefvader is gestorven. Maar haar verbannen naar het ijskoude Maine om tijdelijk bij haar grootmoeder te gaan wonen? Dat is nogal extreem van haar moeder. De verhuizing moet haar zogenaamd helpen er weer bovenop te komen, maar Zara vermoedt dat haar moeder gewoon denkt dat ze gek is. Haar moeder heeft het fout. De stalker is geen verzinsel van Zara’s overactieve verbeelding. In Maine volgt hij haar nog steeds en laat een vreemd spoor van goudstof achter. Er is iets aan de hand dat bovennatuurlijk lijkt te zijn… en alles wijst naar Zara. In deze meeslepende YA-roman geeft Carrie Jones de lezer romantiek, spanning en een wezen waarvan je nooit had gedacht dat het zo griezelig zou kunnen zijn.

Mijn mening:
Ik vond de cover zo mooi en de flaptekst zo intrigerend dat ik dacht, die wil en moet ik lezen! En daar heb ik zeker geen spijt van! De cover past erg goed en het verhaal loopt als een tierelier. Ondanks de cliches die je verwacht en krijgt, hier en daar zijn ze aangehaald, is het verhaal erg origineel bedacht en beschreven.
Zara is leuk, voorspelbaar en uniek. De fobieën geven het verhaal een geheel eigen sfeer en passen uitstekend bij de hoofstukken. Op een zeer subtiele manier is in het verhaal verweven waarom Zara zo gefocust is op fobieën. Ik kan het wel uitleggen, maar dan spoiler ik gigantisch en het is echt een onderdeel van de sfeer. Het kan heel goed mogelijk zijn dat er lezers zijn die dit niet merken. Geen idee hoe Carrie op het idee gekomen is om het zo te doen, maar uitstekend keuze! Carrie is er erg goed in om originele en echte personen neer te zetten. De emoties zijn precies goed. Ik voelde zo mee met Zara, moest grinniken omdat mij iets duidelijk was en zij op dat moment het nog totaal niet zag. Ik heb ze dan ook zeker in mijn hart gesloten. Ik heb geleerd dat dit het eerste deel is, dus de rest moet en zal ik ook lezen!(Al is het dus niet bekend of deze uitgeven gaan worden. Het is goed los te lezen!)
Wel zijn mij een paar dingen opgevallen. Ik weet niet of het door de vertaling komt, of dat het in het originele verhaal ook zo was. Maar dingen, die voor mijn gevoel niet kloppen met wat ik weet én niet passend is bij het karakter. Bijv. Iets gaat Megan niet leuk vinden. En het lijkt erop dat de mannelijke personages gewisseld zijn. Dus als het wel klopt dan mis ik informatie. idem dat ineens word gezegd dat Nick Zara zou haten. Ey wait what. Waar komt dat vandaan? Ik heb daarvan niks gelezen. en daar zijn dan nog een paar meer van die dingen. Hoewel ik het jammer vind, is het verhaal verder te leuk om het links te laten liggen. Ook viel mij op dat bij 1 naam een verkeerde letter staat. Maar het valt bijna niet op. Daarom benoem ik ook bewust niet welke naam en welke letter. Degene die mij zijn opgevallen heb ik aan de uitgeverij gemeld.

‘Elfenstof’ is een originele en leuke Young adult met een magisch (donker) tintje! Kom maar op met de rest! (met de kant tekening dat hoewel een serie is, dit boek heel goed los te lezen is, geen cliffhangers of iets dergelijks heeft)

Vanaf 29 april is het boek te verkrijgen, dus bestel hem zeker voor!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 22-04-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Elfenstof’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.