Briefpost – Chantal Claassen*

briefpost
Briefpost is geweldig! Zo het is gezegd, dus als je wilt hoef je niet verder te lezen voor de rest. Mag natuurlijk wel. Want ik ga je vertellen waarom! 😀 ‘Briefpost’ is het tweede deel in de serie Beachclub Esperanza en met dit deel stijgt Chantal boven het eerste deel uit!

De flaptekst:
Na haar studie is Kaat blijven hangen bij haar bijbaan in de beachclub. Als ze bevriend raakt met Oliver, een van de klanten,
vertelt hij dat het niet goed gaat tussen hem en zijn vriendin Liv. Hij probeert de relatie te redden met gedichten en liefdesbrieven die bol staan van de clichés. Kaat schiet direct in de actiestand. In het geheim herschrijft ze Olivers liefdesbrieven aan Liv. Met succes: de relatie tussen die twee bloeit weer op. Maar Kaat raakt in de war als ze jaloezie voelt; dit was toch juist wat ze wilde?

Mijn mening:
Ik mocht Briefpost ook proeflezen. En het uiteindelijke boek is dus echt wel anders geworden met alle veranderingen en verbeteringen aan het verhaal. Dus daarmee is hij dus ook zoveel beter geworden dan het de proefleesversie. En ik vind hem beter dan het eerste deel van de Esperanza, Flessenpost. Het gaat veel dieper. de personages zijn beter verweven met alle gebeurtenissen, nog beter want Flessenpost was al zo goed. En er zijn meerdere dingen/thema’s die het verhaal diepgang geven!

Ook de relatie van Kaat en Oliver is heel geloofwaardig en wat vooral belangrijk is, bijpassend bij hun karakters! Deze karakters zijn nu zo ongelofelijk goed, hun handelingen passen erbij

Het verhaal leest als een tierelier en ook hier moest ik weer een paar tranen laten.

Je kan zeggen dat ik nu bevooroordeeld ben omdat ik heb mogen proeflezen, maar niks is minder waar. Ik ben echt streng, eerlijk, laat precies horen wat ik niet leuk, passend etc vind. Maar ook wat ik wel vind passen en waar ik om moet lachen. Dat doe ik altijd bij het lezen van een boek, maar worden lang niet allemaal behandeld in een recensie. Nu kon ik alles doorgeven aan Chantal en zij kon er mee doen wat zij het beste vond met al mijn wolkjes. Ik kan nu enkel zeggen dat ze goede keuzes heeft gemaakt en de schrijfkilometers die ze maakt inderdaad spreekt voor oefening baart kunst!

Zo ook hier, daarom ben ik eigenlijk zo positief. Alles wat ik niet bliefte, heb ik dus al haar gezegd gehad.

Het enigste wat in dit verhaal minder voorkomt zijn de situaties waar je echt dubbel ligt van het lachen, de humor is dus niet zo aanwezig als bij het eerste deel. Verder kan ik enkel nog zeggen: I love it!

Dankjewel voor het schrijven van dit boek Chantal, dankjewel voor jou vertrouwen in mij dat ik het mocht proeflezen!

briefpost  briefpost

Je kan ‘Briefpost’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 12-04-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.