Rosaville -het koetshuis – Karin Quint*


Ik weet dat binnenkort het tweede deel uitkomt én, én dat ik bij de boekpresentatie aanwezig kan gaan zijn! AAAH! Ik kan al bijna niet wachten! Maar zo ver is het nog niet. Ik vertel je in deze recensie wat ik nog meer vind van dit boek. Behalve dat de cover mooi is en bijpassend!

De flaptekst:
Historica Laura woont op het schitterende Rosaville, een landgoed met verhalen in alle hoekjes. Wanneer haar dementerende oma haar vertelt over een onbeantwoorde liefde, duikt Laura in de geschiedenis van het koetshuis op het landgoed. Waarom is die plek zo belangrijk voor haar grootmoeder? Terwijl Laura steeds meer te weten komt over wat er in het koetshuis is gebeurd, wordt ze zelf ook verliefd op Tom. Maar ook bij Laura lijkt het mis te gaan, want Tom heeft geheimen – en niet alleen voor haar… Wat Laura nog niet weet is dat in het koetshuis alles samenkomt, niet alleen in het verleden, maar ook in het nu!

Mijn mening:
Leuk boek met veel leuke personages. Laura is goed uitgewerkt. Tom iets minder, vooral aan het einde had ik meer van hem willen zien. Veel flashbacks van Laura zelf en ook geschiedenis komt veel voor, op verschillende manieren erin verwerkt.
Soms lijkt het weinig toe te voegen, maar het is altijd verbonden met het verhaal. Je leert Laura erdoor beter kennen. Het verhaal is leuk en leest fijn. Al komt het einde op mij over als afgeraffeld en iets te weinig uitgewerkt.
Ik had daar graag dezelfde zorg gezien, een gesprek, meer diepgang wat ik wel in het hele verhaal wel heb gezien!

Er zit een hele goede en grote twist in het verhaal wat ik niet zag aan komen! Een hele grote pluspunt! Maar ik heb ook wat te mekkeren.  Je zou het als een spoiler kunnen zien dus klik niet verder als je het niet wilt weten!

De scene met Laura in de auto, klopt niet, er is te weinig onderzoek gedaan naar mijn mening. In Nederland is het de laatste jaar enkel min 15. Het koudste wat in NL is voorgekomen is -27,4. Laura zit in een auto, dus geen wind. Een auto waar ze voorheen nog de verwarming aan had. 3 kwartier -10 minuten voordat de hele auto is afgekoeld.(Dezelfde tijd die eerder werd genoemd, én die te kort is) dan is het geen tijd om bevroren te raken zoals in het boek is beschreven. Ook omdat de motor een poosje heeft gedraaid en die koelt ook niet zo snel af(stralingswarmte). Ook de reactie van Tom is niet juist. Al kan ik die vergeven omdat vele mensen dat niet weten. Ik woon in een omgeving waar -28 regelmatig voorkomt. Ik heb file’s meegemaakt waar ik in ruime min- temp. 5 uur heb doorgebracht. Dit was ’s nachts. Gezien het nog middag is bij Laura, is de temp dan altijd nog minder koud dan ‘nachts.

Helaas haalt deze onjuiste info de sfeer van het verhaal weg voor mij, waar het écht om draait, de mysterie waar Tom nu zo snel heen moet. Ik las het boek als paperback, maar ondertussen in de auto ook als luisterboek. De stem is erg prettig maar er zijn soms rara pauses midden in de zin of tussen de zinnen in. Vanaf hoofdstuk 10 komen er regelmatig hardere geluidsopnames tussendoor, de stem klinkt anders, alsof er een andere afstand tot microfoon is en een stukje opnieuw is gedaan. Het is minder prettig maar doet verder niks af aan het verhaal.
Hoewel ik dus wel op en aanmerkingen heb, vond ik het boek wel fijn lezen en wil ik ook zeker deel 2 lezen!


Je kan ‘Rosaville’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 25-02-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.