Het medaillon van Chagall – Reina Crispijn

ChagallToen ik een blitsbezoekje aan mijn ouders bracht, tipte mijn moeder dit boek ‘Het Medaillon van Chagall’ van Reina. Mijn moeder houd ook erg van deze schrijfster, net als ik! Ik mocht hem lezen maar niet houden. Nou dat is toch jammer, maar ieder geval mocht ik hem wel lezen! Het belangrijkste! Klik verder om te weten hoe ik boek verder vond!

De flaptekst:
Als cartoonist en portretschilder Fleur in ‘Het medaillon van Chagall’ van Reina Crispijn op bezoek is bij haar grootmoeder, doet die haar een bijzonder verzoek: ze moet in Parijs op zoek gaan naar de rechtmatige eigenaar van een kostbaar fluwelen avondjasje en een medaillon. Hoe kan ze deze persoon ooit vinden? Ze krijgt een dagboek, waarin de geschiedenis van het medaillon beschreven staat. Tegen beter weten in vertrekt Fleur naar Parijs. Wat dat besluit in werking zet, verbaast en verwondert haar. ‘Het medaillon van Chagall’ is een schilderachtige roman van Reina Crispijn.
 

Mijn mening:
‘Het medaillon van Chagall’ is een heerlijk verhaal en echt een verhaal van Reina’s hand. De personages zijn heel geloofwaardig en anders dan de standaard personages die vaak worden gebruikt. Lief, schattig en warm. Nee dit keer is het hoofdpersonage een wat gereserveerde dame die niet zo klef is. Ze heeft tijd nodig heeft om aan dingen te wennen en sommige dingen gaan gewoon even te snel en ze trekt zich dan even terug trekt om alles op een rijtje te krijgen.

Verder is het hoofdpersonage wel een warm persoon maar niet voor iedereen, en ook zeker niet op eerste blik. Het verhaal speelt zich af in twee werelden, de tegenwoordige en het verleden omstreeks de tweede wereldoorlog. Toch is dit geen reine oorlogsroman. Je krijgt een inkijkje in verschillende keukens, om het zo maar te zeggen. Hoe was het voor kinderen, hoe was het voor joodse kinderen. Hoe is het tegenwoordig voor Joodse mensen.
Reina is zo goed met gebruiken van muziek en kunst in haar boeken, bijpassend en helemaal niet saai. Je algemene kennis word ieder geval zeker vergroot, ook bij dit boek!
Hoewel het boek zware thema’s heeft, leest het geheel toch erg vlot en valt het niet zwaar op de maag. Ergens heb ik vandaag een kookthema opgepakt met beschrijven hoe ik dit boek vind. 😛

Je kan ‘Het medaillon van Chagall’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 12-04-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.