Wat zou Dolly doen? – Petra Vollinga*

Dolly
Nog nooit had ik een boek van Petra Vollinga gelezen en ‘Wat zou Dolly doen?’ is mijn eerste kennismaking. En eigenlijk best wel een goede. Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond jij er van? Voor mijn mening moet je even onder de flaptekst kijken!

De flaptekst:
Thuisblijfmoeder Gonny, zakenvrouw Betteke en spirituele losbol Karlijn zijn totaal verschillend, maar hebben een gemeenschappelijke liefde: het countrykoor. Bij de lustrumwedstrijd winnen de drie als Dolly’s Angels een roadtrip door Amerika, met als eindbestemming Dollywood en een meet and greet met hun grote idool Dolly Parton.

De reis wordt een heerlijk avontuur door het diepe Zuiden vol sleazy motels, muziek, knappe cowboys en kilometers. Heel veel kilometers. Van Mardi Gras in New Orleans door de katoenvelden naar Graceland. En van de wereldberoemde Sun Studio in Memphis naar een dampend Nashville, leren ze het land, elkaar en zichzelf steeds beter kennen.

Na de aanvankelijke euforie van de reis beginnen de onderlinge spanningen op te lopen. Welk geheim draagt Betteke met zich mee? Wat gebeurt er als Gonny ineens geen gezin meer heeft om voor te zorgen? En hoe komen ze in godsnaam van Karlijns onenightstand af?

Wat zou Dolly doen is een roadroman over vrouwenvriendschap, de liefde voor muziek en de zoektocht naar je inner Dolly.

Mijn mening:
Het verhaal is zo origineel, Hoe kom je erop. Nou echt geen idee, maar ik vond het leuk. Als je van Dolly houd is dit 100% een boek wat je moet hebben gelezen. Maar ook als je geen Dolly fan bent is hij leuk. Ik denk dat je zelfs een beetje Dolly fan word ná het lezen :D.

De personages zijn wat ouder en dat maakt toch dat het verhaal andere thema’s aanboort! De hoofdstukken zijn erg kort, soms iets te kort naar mijn mening. Het zorgt ervoor dat het verhaal bijna holt. Het is ook erg wennen want er is veel afwisseling.
Verder leer je elk personage heel goed kennen door de afwisseling. Het zijn leuke vrouwen met ieder haar eigen gedachtes. Ookal ben ik jonger, ook ik kan ze herkennen. Het loopt voor ieder van heb beter af, al is het dan niet samen met een man…. Of toch wel?
De cover is leuk en heel erg bijpassend. Hij zou zeker mijn aandacht in de winkel trekken! Deels las ik dit boek als paperback, ebook én een deel als luisterboek, stem was in het Nederlands prima. Maar bij de Engelse stukken echt bagger, veelte langzaam. Intonatie was vreselijk en op verkeerde momenten. Dat vond ik erg jammer en het zorgde ervoor dat ik mij ergerde in plaats van genieten van de tekst!

Je kan ‘Wat zou Dolly doen?’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 12-02-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.