Forza4Energy4All 2023

Hé jij daar!Willem
Heb ik jou al verteld over Willem? Willem is een heel leuk joch! Maar hij kan niet spelen en naar school als vele andere kinderen die jij en ik kennen…

Willem heeft een energiestofwisseling ziekte. Wat houdt dat eigenlijk in? Simpel alles wat Willem eet, wordt niet omgezet in energie.
Iedereen heeft cellen in zijn lichaam, in elke cel zitten mitochondriën. Moeilijk woord, maar dat zijn eigenlijk de energiefabrieken. Suiker, vetten en eiwitten worden daar normaal omgezet in energie. Energie waarvan jij en ik lopen, werken, spelen en sporten.  én 1 miljoen andere dingen die heel normaal zijn, voor ons. Niet voor Willem.
We bestaan totaal uit cellen. En vooral spieren hebben veel mitofabriekjes, want die hebben veel energie nodig! Maar de fabrieken doen hun werk niet en daardoor ontstaat er een energie tekort. Met alle gevolgen van dien.

Je ziet het niet altijd even goed en er zijn ook helaas vele varianten en de termen energiestofwisselingziekte en Mitochondriële ziekten zijn dan verzamelnamen van de hele grote groep ziektes waarvan de oorsprong ligt in het probleem van de mitofabriekjes.

Terug naar Willem. Want voor mij gaat het om Willem en zijn familie. Door hen komt het dat ik mee ga doen aan Forza4Energy4All 2023
Door Ferdinand, Willems vader, werd ik geraakt, kwam ik in aanraking met een wereld die toch best ver van mijn bed was. Een wereld waar ouders afscheid nemen van hun kinderen. Meestal nog voor dat ze 10 jaar mogen worden…
Als je er aan denkt iemand kwijt te raken die je lief is, dan krimp je hart toch in van pijn?
Dan wil je toch alles doen om dat te voorkomen? Want met al het geld dat word opgehaald word het onderzoek naar het medicijn mee bekostigt.

En precies dat, gaan wij met Forza4Energy4All doen!

Forza4Energy4All zijn 3 bergen in Italië. Bekend van Giro ‘d Italia. En die ga ik samen met familie en Aleyna(goede vriendin en collega) bewandelen.

Maar ik heb JOUW hulp nodig voor het sponsor. En door mij te helpen help je Willem en zijn lotgenoten en al hun families!

Wat kan je doen:

*Geld doneren! Klik hier! Elke cent maakt ons blij!
*Oud ijzer sparen! Meer info klik hier!
*Een product kopen die ik naai! in de shop. Onderaan staan een paar voorbeelden! Prijs vanaf €5,-
*Ons sponsoren voor een actie door bijv de lotterij 
*Ons sponsoren door wat te kopen van een actie. (Binnenkort méér!)
*Anderen te vertellen over wat wij doen.

ANBI status
Stichting Energy4All is sinds 1 januari 2008 aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) instelling bij de belastingdienst.
Een gift aan Stichting Energy4All is daardoor fiscaal aftrekbaar. Stichting Energy4All ANBI registratienummer:  815680296.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.