Deurtje 17 op 25 December=Adventskalender!

Hoog vuur
Het eerste verlate deurtje is nummer 17! En ook dit keer met een win-actie!

Omdat ik zoveel lieve volgers heb en van hen ook zoveel lieve berichtjes krijg. Deel ik vandaag ook weer een update over mijn paps.

Gisteren is hij dus weer opgenomen. Op zich mocht hij naar huis omdat de uitslag van de kweken een week duren. Maar mijn paps voelt zich nu zo slecht dat hij is gebleven. Vandaag hebben ze toch een behandeling in gezet voor de ziekte die ze vermoeden. De internist staat voor een raadsel. Paps heeft mogelijk Leptospirose (melkerskoorts). Een ziekte waarvan ze dachten dat hij uitgestorven was. Omdat hij dus achteruit gaat zijn ze al wel begonnen.
Want als ze wachten…
De ziekte kan onder andere deze dingen veroorzaken: een ontsteking van de hersenvliezen (meningitis), die tot nekstijfheid, hoofdpijn en soms bewusteloosheid en coma leidt. Bij de ernstige vorm van de infectie kunnen ook de lever, nieren en longen worden aangedaan, wat geelzucht, nierfalen en ophoesten van bloederig slijm tot gevolg heeft. Soms is ook het hart beschadigd. Dit leidt tot hartkloppingen en een gevaarlijk lage bloeddruk (shock). En nog meer vreselijke dingen.

Nu bid ik met heel mijn hart dat ze het het goed hebben en dat ze de juiste behandeling ingezet hebben. Anderzijds bid ik dat het misschien iets is wat minder ernstig is.
Willen jullie bidden dat mijn paps weer gezond mag worden?

Iedergeval is nu het plan van het zkh. Dat hij minimaal tot 30 december blijft.
Zouden jullie hem een kaartje willen sturen? Dit kan via de site van Isala
Dit zijn dan de gegevens die je nodig hebt. J. de Rijk, Dalfsen. Verpleegafdeling V2.3.
Dit zou ik echt heel tof vinden! ps. een echt kaartje mag ook! 

Oke, over tot de inhoud van het deurtje!
Vandaag gaat het ook weer over een boek van TintelingRomance, enkel nu van Roos Hart! Zij schreef het boek ‘Hoog vuur‘ Wil je meer weten over Roos?

Roos Hart (pseudoniem) heeft een hart dat klopt voor romantiek. Als tiener verslond ze romantische verhalen en droomde ze over haar eigen prins! Die kreeg ze, als is die overigens geen prins is, maar ingenieur en in een zwarte auto rijdt omdat hij bang is voor paarden.
Met hem, twee dochters en twee katten woont ze in het oosten van ons kikkerlandje. En werkt ze in het dagelijks leven als communicatiemedewerker. In haar vrije tijd (dag)droomt ze over grote liefdes en happy endings van haar hoofdpersonen!

Eén van de boeken die Roos heeft geschreven is ‘Hoog vuur.’ en mocht ik ook recenseren!
Hoog Vuur”Voor Emma Alexander is het schrijven of verzuipen. Haar volgende artikel moet een primeur van omvang zijn, anders kan ze fluiten naar haar baan. Dan doet haar huurbaas, tevens eigenaar van het Italiaanse restaurant waar Emma boven woont, haar een voorstel dat te mooi lijkt om waar te zijn. Niet alleen levert het Emma de benodigde primeur op, ze krijgt er tegelijkertijd een vakantie naar het prachtige Toscane bij. Dat ze een verhaal moet schrijven over koken terwijl ze zelf nog geen ei kan bakken, vergeet Emma liever. En dan is er nog die prachtige maar arrogante Italiaan die de kookcursus leidt. Hoe graag ze hem ook wil vergeten, Massimo Da Sangallo krijgt ze niet uit haar hoofd. En uit haar bed…

Mass dacht het allemaal te hebben. Cara, het meest exclusieve restaurant van de stad. Een warm gezin. Een toekomst om jaloers op te zijn. Tot hij zijn passie verloor. Dan ontmoet hij Emma, een vrouw die in alles zijn tegenpool is. Hoe hij er ook tegen vecht, zij is degene die zijn liefde voor koken opnieuw doet ontvlammen. Maar Emma heeft een geheim. Een geheim waar Mass zich lelijk aan brandt.

If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen. Maar wat als de vlam al is overgeslagen?”

Voordat we door gaan naar mijn recensie. Lijkt dit boek je ook leuk?
Dit keer maak je kans op een E-book van ‘Hoog Vuur‘!

Wat moet je doen? Like de pagina van TintelingRomance en geef antwoord op de vraag: Welke blunder heb jij gedaan/beleefd met je (bijna) geliefde? Hier down below in een comment om te laten weten dat je mee doet!

Mijn mening:
Om eerlijk te zijn verklaptt de achterflap te veel van het verhaal en voelde ik me daardoor een beetje teleurgesteld! Het idee is leuk en er zijn in het begin erg grappige en originele situaties. Maar er is weinig spanning en het meeste kon ik eigenlijk wel raden voor het daadwerkelijk gebeurde. Ook vind ik dat de karakters beter, dieper uit gewerkt moesten worden. Het vorige verhaal van TintelingRomance was kort en op hun website word verteld dat de verhalen kort zijn. Maar dit vond ik echt te kort. En dat vond ik jammer want het verhaal is wel leuk en heeft potentie voor meer letters! Emma en Mass is een leuk koppel wat gewoon meer verdient!

Maar laat mijn mening je niet tegen houden! Misschien denk jij er wel heel anders over!

Hoog Vuur!

Titel: Hoog Vuur
Auteur: Roos Hart
Uitgeverij: TintelingRomance 
Vertaling: N.V.T.
Uitgave: 18 Februari 2015 — 50Blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 25-12-2015
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

 

 

8 Responses

 1. Gerda
  Gerda at |

  hallo Anja,

  Kaartje is verstuurd! Hoop dat je vader gauw mag herstellen en dat hij weer helemaal beter wordt!!

  Reply
 2. Nakita
  Nakita at |

  Mijn grootste blunder…. ehmm teveel opgaan in het moment terwijl het eigenlijk niet kan omdat je vrienden erbij zijn en ik vaak al zeg heyyy heb ook gevoelens!

  Doe graag mee!

  Reply
 3. Thea
  Thea at |

  Natuurlijk duimen we voor je vader dat hij snel weer beter is, sterkte!

  Reply
 4. Sylvia
  Sylvia at |

  Veel sterkte met je vader! Hoop dat alles goed komt en dat hij zich snel weer wat beter voelt!
  Waag toch graag een kansje voor het boek, mijn grootste blunder, mmm, misschien de signalen verkeerd lezen, hij blijft liever vrienden, maar ik ben helemaal hoteldebotel van hem?

  Reply
 5. m.van klaveren
  m.van klaveren at |

  Glitter Gel bij mijn kleine op der hoofd gedaan
  en nog snel even plassen en dan naar de gynaceloog en die zei
  jij maakt er een werk van…. ai bleek ik ook daar glitters te hebben erggggggggggggg

  Reply
 6. Marjolein
  Marjolein at |

  Wat een nar bericht van je vader. Beterschap voor hem en sterkte in deze tijd!

  Mijn grootste blunder… een van onze feestdagen samen dacht ik dat hij niet doorhad dat we ook voor elkaar cadeautjes moesten kopen. Daarom had ik ook voor mezelf wat gehaald en onder de boom gelegd. Met de kerst kwam mijn vriend ineens verrassend uit de hoek met een origineel en doordacht cadeautje… Super lief! Alleen ik kon de mijne niet meer weghalen.. vriendlief vond het niet zo grappig dat ik had gedacht dat hij er niet aan zou denken…. Nu check ik ieder jaar vooraf even de afspraken 😉

  Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.