Dubbelleven – Tom Bergs*

Dubbelleven
Koop bij bol.com

‘Dubbelleven’ van Tom Bergs is een leuke politieroman. Via de Facebook groep Boekenfans kreeg ik een e-exemplaar! Daar was ik heel blij mee, want het verhaal leek me heel erg leuk! Was het ook daadwerkelijk leuk? Of werd het loei spannend? Klik verder om daar achter te komen!

Mijn mening:
Het is een makkelijk boek, dat  vlot weg leest.  De spanning is niet erg hoog naar mijn persoonlijke mening. Veel informatie word verteld en lees je vooral mee hoe de hoofdpersonages de lijntjes neerleggen. Er is  ook een bepaalde voorspelbaarheid, maar de auteur weet je soms toch erg gewiekst de verkeerde kant op te leiden! De auteur komt uit België en dat is zeker te merken.
Taalgebruik is net even wat anders bij sommige woorden. Dat stoort niet. Maar iets anders wel. Iets mist of wordt niet duidelijk genoeg gemaakt in het boek.
Het lijkt in deze tijd af te spelen, in Nederland is het niet gebruikelijk dat de mensen in deze tijd diensters/butlers hebben. Tenzij men heel erg rijk is. Van sommige was het mij niet duidelijk of men nou rijk was, of het toch in een andere tijd afspeelde. Dit was ook erg goed mogelijk. Weinig dingen lieten merken dat het in deze tijd afspeelt. En het enige wat dat wel overduidelijk doet. Is eigenlijk ook al 10 jaar oud en wordt tegenwoordig ook niet meer veel gebruikt door de meeste mensen.
Maar dat geeft niet verder voor het verhaal. Het is zelfs een leuk en vermakelijk punt door het hele verhaal en brengt je zelfs even op het verkeerde been!

Wel vind ik de personages een beetje half uitgewerkt. Het lijkt een beetje erop dat er twee hoofdpersonages zijn, maar na het begin word de eerste, meer links gelaten en dat vind ik erg jammer. Dit had meer diepgang kunnen geven,( ja, ik let áltijd op diepgang) en ook wat meer afwisseling in het verhaal. Het lijkt er vooral nu op dat de auteur nog niet goed kon bepalen wat voor stijl hij wou gaan volgen.

Het is een politieroman, beetje detective-achtig, al zijn sommige dingen wel duidelijk voor de lezer, en nog niet voor de hoofdpersonage(s). Maar volgens bol valt het onder Thrillers & Fantasy….
Dat vind ik niet echt. Het is een leuk verhaal om het jaar mee te beginnen en ik zou zeker nog eens een boek van Tom Bergs willen lezen want het smaakt naar meer en zeker wil ik graag weten hoe het verder gaat met de personages. Maar dit is zeker geen thriller!

De flaptekst:
De laatste dag van februari begint voor rechercheur Johan Pieters zoals elke andere, maar dat lijkt al snel te veranderen. Omdat exact een maand later zijn teamchef en jarenlange partner Louis Fransen met pensioen gaat, krijgt hij het gezelschap van de pas als hoofdinspecteur afgestudeerde Sophie D’Hondt. Het eerste contact tussen de 36-jarige Pieters en de 26-jarige blondine is niet bepaald hartelijk te noemen. De kersverse aanwinst mag meteen haar kennis in de groep gooien als in het gemeentelijke park van Haacht het vermoorde lichaam wordt teruggevonden van de 21-jarige studente Ines Vos. Al blijkt zij ook andere interesses te hebben gehad dan enkel studeren. Wat heeft Naomi Reuters te verbergen? Of welke waarheid gaat er schuil achter advocaat Walter De Cock, die continue hun pad blijft kruisen? En wat heeft het onderzoek te maken met het verleden van Johan? De antwoorden krijg je in een verhaal waar niets is wat het aanvankelijk lijkt.

Aantal Sterren:

Dubbelleven

Titel: Dubbelleven
Auteur: Tom Bergs
Uitgeverij: Mira Loves Books
Vertaling: N.V.T.
Uitgave: Oktober 2015 — 220blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 04-01-2015
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.