Divergent 1 – Inwijding – Veronica Roth

Inwijding
Koop bij bol.com

Afwachtend was ik, de (boeken)wereld was zo enthousiast en meestal vind ik  het dan niks. Maar ik zag de boeken staan bij familie en vroeg brutaal of ik ze mocht lenen. En het mocht! Heb ik ze nog even laten liggen en toen toch er in begonnen. Gaat de hype aan mij voorbij of toch niet?
Spoiler gevaar! Eigen Risico!

Sceptisch begonnen, maar algauw was ik met Beatrice over de streep. Kon me goed inleven in de persoon, al is het leven daar wel extreem anders dan wat we kennen dus dat vind ik extra knap. Ook had ik snel door hoe het met Four hing, ondanks dat het voor mij snel duidelijk was, is het een verhaallijn wat ik erg mooi vind. De onderhuidse spanning, de blikken etc, het spat van het papier. En dat heeft Veronica onwijs goed geschreven. Ik heb ondertussen alle boeken gelezen en zonder uit te wijden vind ik boek één, deze dus, het aller mooist en het beste geschreven!
Maar het laat me niet blind voor iets, wat voor mij een vraagteken op liet komen! In het begin is totaal niet duidelijk hoe oud Four is en tja, ergens had ik toch, het klopt niet als hij een leraar is en zij de leerling en als het verder gaat. Oke ik weet dat het een verzonnen verhaal is. Maar het klopt dan niet. Vind ik dan. Ik was dan ook blij om te ontdekken dat hij niet veel ouder is dan Tris.
Ook het feit dat niemand weet wie hij, Four werkelijk is, wat zijn eerste naam was, vind ik raar, want hij is daar nog maar twee jaar en gezien zijn vaders positie zou hij ook bekend moeten zijn van gezicht? Niet helemaal duidelijk dus, maar doet verder niks af, want de rest zit wel goed in elkaar!
Als je het nog niet hebt gelezen; Ga het lezen!
Een compliment voor de cover, hij is zo mooi! Of nu, vooral de teken van de factie trekt mijn aandacht en houd dat dan ook vast.

inwijding
Ik hoop dan ook dat ik de boeken ook mag toevoegen aan mijn boek verzameling, want deze exemplaren moeten helaas weer terug!

De flaptekst:

Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Beatrice Prior is opgedeeld in vijf Facties. Elk factie staat voor een bepaalde waarde: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen.  Voor Beatrice betekent dit dat ze een keus moet maken tussen haar familie en haar ware identiteit. Haar beslissing verrast iedereen, vooral haarzelf.

Aantal Sterren:
Verborgen hartstocht

Titel: Divergent 1 – Inwijding
Auteur: Veronica Roth
Uitgeverij: Van Goor
Vertaling: Maria Postema
Uitgave: 2014 — 348blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 27-02-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.