Verborgen hartstocht – Stephanie Laurens

Verborgen hartstocht


Koop bij bol.com

Momenteel heb ik een beetje geluk en heeft de e-bieb boeken die bij mij erg goed smaken. Onder andere boeken van Stephanie Laurens en Verborgen Hartstocht is er één van.

Vond ik bij het vorige boek dat ik van haar las het tempo een beetje langzaam, daar was nu niks mee aan de hand. Een heerlijk boek. Met met verrassende elementen, al zijn ze niet allemaal even goed uitgewerkt. In de flaptekst is te lezen dat men verbaasd is, eerlijk vind ik dat niet duidelijk terug te vinden. In hoofdstuk 13, na eerst een paar hoofdstukken hoofdschudden te hebben gelezen, komt een gedeelte waar veel tederheid te vinden is. Waar men na fouten maakt elkander vergeeft zonder boete te moeten doen. Beiden de stap durven te zetten om hardop te zeggen wat ze voelen. Dit vond ik mooi en goed gedaan. Zo goed dat ik jammer vond dat het verhaal daarna ten einde kwam. Ook was de gevoelens van Jason veranderd zonder dat dit echt beschreven werd.  En ook jammer vond ik dat het strenge van Jason ‘Voor’, een beetje verdwijnt na het ‘Na’. Kan puur persoonlijk zijn. Ook wat het wachten op wat fout zou gaan, Want dat komt dan altijd dat was een tikje voorspelbaar, aka miscommunicatie, niet je echte gevoelens laten zien en wat iemand zegt anders uitleggen dan wat bedoelt word. Toch is alles mooi omschreven en vond ik Verborgen Hartstocht prettig om te lezen en meeslepend over het algemeen!

 

De flaptekst:
Jason Montgomery, de vijfde hertog van Eversleigh, heeft een vrouw nodig. En zijn lijst met eisen waaraan ze dient te voldoen, is lang. Zo moet ze van stand zijn, redelijk intelligent, niet onaantrekkelijk, in staat een groot huishouden te leiden en als een goede gastvrouw kunnen optreden. Maar bovenal moet ze er geen bezwaar tegen hebben in zijn buiten te verblijven terwijl hij zijn vertier in Londen zoekt, want uiteraard is hij niet van plan zijn leventje als rokkenjager op te geven.

Tot ieders verbazing laat hij zijn oog vallen op de weliswaar deugdzame, maar ook nogal kleurloze Lenore Lester. Zelf weet Jason ook niet goed waarom hij juist haar uitkiest. Of het moet zijn verlangen zijn te ontraadselen waarom deze jonge vrouw – in wie hij een vuur vermoedt dat het zijne evenaart – zich verschuilt achter zo’n masker van zedigheid…

Aantal Sterren:
Verborgen hartstocht

Titel: Verborgen hartstocht
Auteur: Stephanie Laurens
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaling: Moniek de Blij
Uitgave: Oktober 2015 — 236blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 27-02-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.