Bible Journaling! #GiveThanks Always

Mijn derde entrie, maar de 2e die ik jullie laat zien. Give Thanks Always.

 

1 Tessalonicenzen 5:18

”Dank God altijd, wát er ook gebeurt. Want dat is wat God van jullie wil nu jullie bij Jezus Christus horen.”
Give Thanks

Hij is niet extreem, hij is vrij rustig vind ik zelf. De tekst heb ik geletterd van een voorbeeld. Maar wel volledig uit eigen hand gedaan.
Hier is hij extra ingezoomd op de bloemen en de tekst.


Give thanks
Ik had de bloemen in de bijbel getekend, de tekst had ik gisteren al gedaan. En toen vond ik het nog erg kleurloos ogen en besloot ik even te testen hoe de bloemen ogen als ik die inkleurde met de rode inkt van mijn vulpen. Na de test vond ik het wel leuk uitzien en deed ik het dus ook bij de bloemen in de bijbel.

Dit is een deel van mijn oefensessie en wat ik heb gebruikt:

Give thanks
Wat ik heb gebruikt; Een fineliner die tegen water kan. Gewoon even de verpakking lezen. Staat er dat het makkelijk is uit te wassen? Dan hoef je het niet te gebruiken met waterverf etc. Op deze fineliner staat dat het voor de laundry geschikt is. Ofwel schrijven op je kleding/textiel.
Mijn vulpen, die heb ik al vanaf de basisschool. Wie wat bewaard heeft wat!
De rode vulling heb ik bij de Kaufland en Tedi gevonden! één heel potje vol (50stuks) met; geel, blauw, groen, oranje, geel etc. en het koste geloof ik €1,-
Wit papier om te oefenen.

Het voorbeeld heb ik een keer op internet gevonden en uitgeprint voor mijn sponsorkindjes. Maar ik schrijf meer online. Dus ik had het nog liggen.
Ook de tekst die ik heb gelettert heb ik een beetje nagekeken van zo’n voorbeeld. En ik kwam op de bijbeltekst waar ik uit eindelijk heb gewerkt.

Give thanks

Oefenen doe ik op een groot papierblok, ook andere dingen probeer ik er op uit tot dat hij vol is en dan ga ik over naar de volgende. Uiteindelijk lijken die oefenpapieren ook wel een kunstwerk 😛

Give thanks
En wie denkt dat als je idee krijgt dit gelijk in de bijbel moet doen, dat hoeft helemaal niet! Soms heb je wel een idee, en blijkt het met een ander materiaal mooier te worden. Of het blijkt gewoon niet te werken!

Ik had een leuke mok getekend. Tot ik hem met verf invulde was hij super! Toen kwam ik er achter dat de fineliner die ik gebruikte niet tegen water kan… Nu was ik blij dat ik het eerst op een tekenblok heb uitgeprobeerd!
Wel vind ik dat je niet tot in perfectie moet gaan oefenen, want dat hoeft niet en een beetje in perfectie kan soms heel mooi zijn! Kijk maar naar mijn oefenversie van de bloemen. Ziet er ook leuk uit toch?
Wat vind jij er van? Heb je nog een tip voor mij, of vind je het zelf eg leuk om te zien hoe ik dit doe?

Give thanks

2 Responses

  1. Gerda
    Gerda at |

    Door je eigen tekst en bloemen, dan wordt het heel persoonlijk. Wat ik wel 2 keer moest lezen het woordje give..dat kwam vooral door de letter g die jij schrijft. Het lijkt mij op een L , dus ik las het eerst als Live Thanks.

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.