Café Wonder – Max Lucado

cafe Wonder

Koop bij bol.com

Cafe Wonder’ trok mij aan door de kaft samen in combi met de titel, besloot ik de flaptekst te lezen. Een cafe, cupcakes en wonders samen in een boek. Die moest ik lezen! Klik snel verder voor wat er nog meer komt!

De flaptekst:
Een hemelse roman, dat is ‘Café Wonder’ van bestsellerauteur Max Lucado: verrassend, inspirerend en verrukkelijk. Chelsea Chambers besluit het aan haar nagelaten koffiehuis van haar moeder nieuw leven in te blazen. Ze steekt al haar tijd, energie en creativiteit in café Wonder, maar de klanten blijven weg. Totdat een nieuwe werknemer een stoet aan mysterieuze gebeurtenissen met zich meebrengt. Ineens wordt het café overspoeld door klanten, die niet alleen komen voor de cupcakes en de cappuccino, maar ook voor de speciale verbinding met de hemel: via een blog kunnen alle klanten één vraag stellen aan God.

 

Mijn mening:
‘Cafe Wonder’ trok mij aan door de kaft samen in combi met de titel, besloot ik de flaptekst te lezen. Een cafe, cupcakes en wonders samen in een boek. Die moest ik lezen! Want hoe gaat dat. Wat voor wonders en wat gaat ze doen om het bedrijf te redden.
Het is om het maar zo te zeggen een sappig boek. Het is iets wat ik nog niet eerder heb gelezen. De vorm van communicatie, de vorm van schrijven die Max gebruikt is erg prettig. In het boek speelt het geloof een grote rol, maar het is op een speelse manier gedaan. Maar één die wel erg duidelijk en begrijpelijk is.
Het probleem volgens de flaptekst is, dat er geen klanten komen. Het word genoemd maar de oplossing is er zo snel. Dat bijna niet waard was om het zo te benoemen. Naast dat komt er nog iets anders voor in het boek. Iets wat er actueel is en de vraag is dan vooral wat zou jij en ik dan doen.
In dit boek ga je mee met Chelsea en beleef je met haar, haar probleem en hoe ze er mee omgaat.
Verder is het boek doorspekt met droge humor. Dat is verder niet uit te leggen. Dan moet je gewoon het boek lezen!

Als je veel leest dan maak je kennis met vele soorten boeken. Toch zijn er nog altijd pareltjes die zo origineel zijn, dat ze zich vastgrijpen in je hart en daar nooit meer vertrekken.
Café Wonder is één van die boeken.

Heb jij dit bijzondere boek al eens gezien? Let me know!

 

Aantal Sterren:
Cafe Wonder

Titel: Café Wonder
Auteur: Max Lucado
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaling: Sandra van Tongeren
Uitgave: 2015 — 286blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 15-05-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

2 Responses

  1. Gerda
    Gerda at |

    Ik vond het ook een heel bijzonder boek en heb het ook al gelezen!

    Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.