Het Onmogelijke Leven – Kate Scelsa*

Het onmogelijke leven
Koop bij bol.comDit is boek wat ik ronduit hysterisch vind. Het is een Young Adult. Een naamkaartje waar je niet naar hoeft te kijken. Ik heb de mening dat iedereen moet lezen wat diegene wil. Je kan je leeftijd vooruit lezen. Toch vind ik dat bij dit boek de leeftijdsgrens van 15 jaar wel een goede idee is.

De flaptekst:
De zestienjarige MIRA begint met een schone lei op een nieuwe school. Deze keer zal ze doen alsof ze net als alle andere tieners kan functioneren, dat heeft ze haar ouders beloofd. Alsof ze niet doodmoe wordt van dit leven, en zich alleen echt wakker voelt als ze bij Sebby is.

SEBBY is Mira’s gay best friend. Hij lijkt altijd opgewekt, al is het leven in zijn pleeggezin allesbehalve een pretje. Samen hebben Mira en Sebby een wereld van magische rituelen en spontane roadtrips verzonnen, om het onmogelijke leven mogelijk te maken.

JEREMY, de verlegen jongen die zich na een incident aan het einde van vorig schooljaar in isolement heeft teruggetrokken, staat plots oog in oog met Sebby en Mira. En daarna zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn.

Een meeslepende, slim opgebouwde debuutroman over ingewikkelde liefde en vriendschap die je leven helemaal kan veranderen.

het onmogelijke leven

Mijn mening:
Het verhaal is gesitueerd in Amerika. Het gaat over 3 vrienden die door het leven, het onmogelijke leven volgens hen, zijn samen gebracht.
Ik vond het boek een beetje moeilijk in te komen. Ik probeer het te lezen vanaf december, en in die tijd was er veel loos, maar het boek lijkt me maar niet in zijn greep te kunnen krijgen en echt spannend wordt het niet vind ik. Er word veel open gelaten zodat je zelf kan piekeren wat er nu is gebeurd. Dat is op zich wel fijn, maar er gebeurd ook heel veel dingen toevallig. Homo-vaders en wie zijn er nog meer homo? Of is het nu weer bi?
Seks-scenes zijn aanwezig door je verbeelding, niet de handelingen worden verteld, maar de suggestie wordt gewekt. Toch is dit de reden dat ik vind dat je inderdaad beter niet jonger dan 15 kan zijn.
Het zijn 3 jongeren die hun best doen om hun plekje in de samenleving te vinden.
Het boek zou meer potentieel kunnen hebben als het niet zo over de top en toevallig zou zijn. Het verhaal eindigt een beetje zo als het begon, maar met één wezenlijk verschil!

Aantal Sterren:
Het onmogelijke leven

Titel: Het onmogelijke leven
Auteur: Kate Scelsa
Uitgeverij: Clavis
Vertaling: Lies Lavrijsen
Uitgave: 2015 — 296blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 29-05-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.