De erfgename van Winterwood – Sarah Ladd

Winterwood
Koop bij bol.com

In 1814 hadden vrouwen niet veel te zeggen, zeker niet ten aanzien van haar bezittingen. Maar een erfgename van een oud landgoed doet wat haar goed lijkt. Iets wat met twijfels komt, want is het inderdaad het beste? In’ De erfgename van Winterwood.’ gaan we mee met Amelia Barret op haar reis met twijfels.

De flaptekst:
De erfgename van Winterwood van Sarah E. Ladd is een prachtig verhaal over een jonge vrouw die besluit haar hart te volgen. Engeland, 1814. Amelia Barrett, de erfgename van een oud landgoed, belooft haar stervende vriendin dat zij voor haar dochtertje Lucy zal zorgen. Daarmee haalt ze zich echter de woede van haar familie en vooral van haar verloofde Edward op de hals. Amelia ziet nog maar één oplossing: ze zal trouwen met de vader van het kind, kapitein Graham, een man die ze nog nooit heeft ontmoet….

Mijn mening:
Een boek wat al langer op mijn verlanglijstje stond om te lezen en nu verscheen hij in de zomer ebibliotheek! Dus je raad het al, dit was het eerste boek wat ik uitkoos om te lezen. De flaptekst stelde me niet teleur en ik vond het een heerlijk verhaal. De gevoelens van Amelia waren levendig en je kreeg goed de kans om in te leven. Het verhaal is niet totaal nieuw. Maar heeft zeker originele invullingen én op het einde gebeurd er iets wat ik niet, echt totaal niet had verwacht! De reden waarom bleef in het begin een beetje onduidelijk, dit had iets anders geschreven/vertaald mogen worden. Maar het deed verder niets af. Het verhaal heeft 352 bladzijdes maar het nog wel iets langer mogen zijn. Ondanks dat door het einde je vermoed hoe het verder gaat, had ik graag gezien hoe het huiselijke leven zou zijn gegaan. Dat vond ik wel erg jammer.
Sarah Ladd schiet met dit boek weer vol in de roos!


Aantal Sterren:

winterwood

Titel: De erfgename van Winterwood
Auteur: Sarah Ladd
Uitgeverij: Voorhoeve
Vertaling: Jetty Huisman
Uitgave: 2014 — 352blz.

 

[bol_product_links block_id=”bol_578a678662256_selected-products” products=”9200000021970687,9200000027673131″ name=”De erfgename van winterwood” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”466″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 16-07-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

2 Responses

  1. Marion
    Marion at |

    Ik heb eens door he recensies zitten bladeren en dit lijkt me wel zo’n goed boek, dat ik m meteen besteld heb. Dankjewel!

    Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.