De Wraak van de Kroonprinses – Morgan Rhodes


Kroonprinses

Koop bij bol.com

Dit boek kwam ik tegen in de e-bieb. En de naam van de schrijfster kwam mij een beetje bekend voor. Ik bleef even hangen om de flaptekst te lezen en dacht, hm, dat lijkt me interessant. Omdat het de e-bieb is kan je heel makkelijk dit soort boeken uitkiezen en proberen.

De flaptekst:
Vier jongeren staan aan de vooravond van een grote oorlog… De prinses: de verwende Cleo is opgegroeid aan het hof. Haar luxe leventje staat in één klap op zijn kop als zij in vijandelijk gebied op zoek moet naar een verdwenen vorm van magie om het leven te redden van de persoon van wie zij het meest houdt. De rebel: Jonas, gedreven door het onrecht in zijn land, haalt uit naar de vijanden die dit koninkrijk naar de rand van de afgrond hebben gebracht en wordt zo, tot zijn verbijstering, uitgeroepen tot de leider van een nieuwe revolutie. De tovenares: Lucia is als baby in het geheim geadopteerd door de koninklijke familie van Limeros, maar ontdekt nu pas de waarheid over haar duistere verleden en de magische kracht die haar lot zal bepalen. De troonopvolger: Magnus is opgevoed in een wereld vol geweld en van jongs af aan opgeleid om werelden te veroveren, maar hij komt er op een pijnlijke manier achter dat het hart soms dodelijker kan zijn dan het zwaard.

Morgan Rhodes wilde altijd al prinses worden maar dan wel het type dat kan zwaardvechten en prinsen redt van vuurspuwende draken en duistere tovenaars. Gelukkig koos ze voor een veiliger beroep: ze werd schrijver. Naast haar werk is Morgan dol op fotograferen, reizen en reality-tv. Onder het pseudoniem Michelle Rowen schreef zij al enkele paranormale bestellers. Rhodes woont en werkt in Ontario, Canada. De Wraak van de Kroonprinses is haar eerste fantasyroman.

Mijn mening:
Helaas was de kaft en de plattegrond niet duidelijk zichtbaar in de app, dat vond ik erg jammer. Verder begint het boek met een opsomming wie wie is. En dan word ik bang. Zijn het zo veel personen dat je het niet kan onthouden? In die mate valt het mee. Maar ik denk dat als de personen iets beter/duidelijker introduceert werden, zo’n lijstje helemaal niet nodig was geweest. Nu heb ik er wel gebruik van gemaakt om te checken of ik inderdaad de juiste persoon bij mijn gedachte gang had. Maar elke keer moet je flink wat swipen.
Het verhaal heeft verder veel personen, maar ze hebben allemaal hun nut in het verhaal. Wel vind ik wel veel personen dood gaan. Ook een paar dat ik denk, was dat nu werkelijk nodig?
Maar zoals ik al vermoede was dit het eerste deel en zijn er nog een paar, dus die gaan zeker op mijn lijstje van lezen, want ik wil weten waarom iedereen (overdreven, maar zo voelt het) dood moest en hoe het nu verder gaat. En gaat mijn kleine vermoeden uitkomen? Helaas is op dit moment geen ander boek van haar in de e-bieb, dus dat wordt geduldig wachten.
Het verhaal zit verder goed in elkaar en het is zeker niet voorspelbaar. Ook de setting vind ik origineel en het waarom van het verhaal is voor mij ook nieuw. Sommige dingen in het begin zijn een beetje onduidelijk, maar gaande weg word dat zeker beter. Nadeel vond ik wel dat ik niet echte binding kreeg met de personages. Marcus kwam er heel dicht bij, maar verspeelde dat op het slagveld. Lucia, verspeelde het door maar één keer ná de gebeurtenis, er aan te denken en het ging verder niet dieper. Cleo komt over als een wispelturig meisje, die wat meer daadkracht nodig heeft en Jonas, tja. Op het einde merk je dat hij volwassener word. Maar het bleef allemaal maar oppervlakkig voor mijn gevoel.
Ik denk omdat het een debuut is én er nog meer boeken komen, dat de auteur zeker nog gaat groeien. Het was geen boek die me wegblies, maar het hield goed mijn aandacht vast en ik kon het met moeite neerleggen om te gaan slapen. Ik hoop dat in de volgende boeken de personages beter hechtbaar worden. De cover vind ik redelijk, iets te donker en de mantel vind ik niet bij de hoofdpersonages passen, daarin tegen de dolken passen prima!

Aantal Sterren:

kroonprinses

Titel: De wraak van de kroonprinses
Auteur: Morgan Rhodes
Uitgeverij: Luitingh Fantasy
Vertaling: Selma Soester
Uitgave: Mei 2013 – 368 blz.

 

[bol_product_links block_id=”bol_579d722187070_selected-products” products=”9200000009985391,9200000013730312″ name=”De wraak van de kroonprinses beeld” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 30-07-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

One Response

  1. Silke
    Silke at |

    Deze reeks staat al een tijdje klaar in mijn kast. Ik hoop er dit jaar eindelijk aan te beginnen.

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.