King & Maxwell – David Baldacci

Maxwell

Koop bij bol.com

Ook de naam van David Baldacci heb ik vaker voorbij zien komen, maar zo als het spreekwoord luid, zo veel boeken, zo weinig tijd.
Maar nu was hij in de vakantiebieb verschenen en ik dacht, die wil ik zeker uitproberen! Dit vind ik zo’n voordeel van de vakantiebieb app. Je maakt ook uitstapjes naar boeken die je anders niet zo snel zou lenen. Immers in de gewone app mag je maar 10 boeken in 3 weken kiezen. Veelste kostbaar om een boek uit te kiezen die misschien wel flut kan zijn!

De flaptekst:
In eerste instantie lijkt het een tragisch, maar verder niet bijzonder verhaal. De Amerikaanse tiener Tyler Wingo krijgt te horen dat zijn vader, die militair is, is gesneuveld in Afghanistan. Maar dan gebeurt er iets wat onmogelijk zou moeten zijn: Tyler ontvangt een bericht van zijn vader, zogenaamd na zijn dood.
Tyler roept de hulp in van privédetectives Sean King en Michelle Maxwell om het mysterie rond de dood van zijn vader op te lossen. Het onderzoek van de voormalig Secret Service-agenten roept allerlei zeer prangende vragen op. Zou Tylers vader inderdaad nog in leven zijn? Wat was eigenlijk zijn missie? En is Tyler mogelijk het volgende doelwit?
Al snel beseffen Sean en Michelle dat ze zich in een wespennest hebben gestort dat veel groter en gevaarlijker is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Hun zoektocht naar de waarheid leidt hen naar een zaak die het daglicht nooit mag aanschouwen, en naar de machtige mannen die alles op het spel zullen zetten om dat te bewerkstelligen.
Om Tyler te helpen en te beschermen, zullen Sean en Michelle hun eigen levens op het spel moeten zetten.

 

Mijn mening:
Het boek is duidelijk een onderdeel van een serie en er wordt veelvuldig naar andere gebeurtenissen gewezen. Met net genoeg informatie om het te begrijpen, en genoeg om de andere boeken ook te gaan willen lezen. Dit is het 6e deel en hij is goed om opzichzelfstaand te lezen. Het verhaal trok mij binnen en in het begin kom mij het verhaal niet snel genoeg gaan. Ik wilde meer weten, méér!
Het verhaal is wel én niet goed te volgen. Het aantal personages is duidelijk, maar het gaat nogal ‘diep’ in op de politiek en ook veel. En dan vooral om het midden-oosten. Ik volg het nieuws niet in die mate en al helemaal niet vanuit de USA kant. Het echte begrijpen bleef dus achterwege bij mij en dat vind ik jammer.
Wie nu de oorzaak is achter de problemen, word magnifiek heen en weer gedraaid. Hier en daar word de sluier op gelicht en zie je ook hoe dicht bij King en Maxwell komen. Toch blijft de spanning nog aanwezig ook als bekend is wie het heeft gedaan. Want wie is de mol? Wie verraad zijn land?
In het boek word een beetje gehint op de spanning tussen personages, die had beter uit gewerkt kunnen worden voor een zesde boek. Misschien is de auteur er nog niet uit wat hij wil en is er daarom enkel een hint ervan te vinden.
Als ik de kans krijg ga ik zeker nog eens een boek op pakken van David. Op dit moment vond ik het een vermakelijk boek en beviel mij zijn schrijfstijl. Hij heeft veel meer geschreven dus wie weet wat zijn volgende boeken met mij doen.
Nog een puntje van kritiek… Waarom heeft het zesde boek enkel de titel King & Maxwell, en niet het eerste boek? Vond ik beetje verwarrend.

Aantal Sterren:

maxwell

Titel: King & Maxwell
Auteur: David Baldacci
Uitgeverij: A. W. Bruna
Vertaling: Jolanda te Lindert
Uitgave: 2013 -344 blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 05-08-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.