Het spoor terug – Tess Gerritsen

Het spoor terug
Koop bij bol.com

Zo als je misschien hebt gemerkt lees ik de laatste tijd veel van de vakantie-bieb-app. Zo ook ‘Het spoor terug’ van Tess Gerristen. Het was al eeuwen terug dat ik een boek van haar had gelezen en ik vond het wel weer eens tijd worden.

De flaptekst:
Dus jij wist niet dat je váder haar heeft vermoord?’
Beryl Tavistock weet niet beter of haar ouders zijn doodgeschoten in Parijs, in 1973. Dan wordt haar opeens verteld dat haar vader haar moeder heeft omgebracht en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd. Omdat ze dat niet kan en wil geloven – daarvoor hielden haar ouders te veel van elkaar – reist ze af naar de Franse hoofdstad. Haar zoektocht leidt haar steeds verder de duistere wereld van spionage en contraspionage binnen, zodat ze als snel beseft dat ze het zonder hulp niet redt. Het verleden lijkt nog springlevend, en er blijken mensen te zijn die zelfs voor geweld niet terugschrikken om bepaalde geheimen diep begraven te houden. Voormalig CIA-agent Richard Wolf is haar enige hoop. Maar durft ze hem wel te vertrouwen nu vrienden vijanden blijken te zijn… en vijanden moordenaars?

Mijn mening:
Het boek begint met een harde binnenkomer, die ons de lezer gelijk antwoord geeft op de grootste vraag. Maar tergelijkertijd blijven de andere vragen goed overeind. Je gaat mee op onderzoek met broer en zus. De flaptekst spreekt vooral over Beryl maar haar broer heeft ongeveer een even groot, is ongeveer belangrijker voor het verhaal dan Beryl naar mijn mening. De liefde heeft ook een rol in het verhaal, op verschillende manieren.
Geld word vaak als aanstichter gezien van geweld. Maar klopt dat ook in dit verhaal. Of is de liefde hier de oorzaak? Blijft liefde bestaan of vergaat hij?
Het verhaal leest ontzettend snel! En elke minuut dat ik had pakte ik mijn mobieltje op om verder te lezen! Er gebeurd ook veel en tot opheden lijken alle feiten te kloppen. Wat ook erg fijn is tijdens het lezen!

Aantal Sterren:

maxwell

Titel: Het spoor terug
Auteur: Tess Gerritsen
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaling: Marjet Schumacher
Uitgave: 1994 – blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 06-08-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

One Response

  1. De boeken die ik las in 8! |
    De boeken die ik las in 8! | at |

    […] Het spoor terug- Tess Gerritsen -1994 […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.