De labyrintrenner – James Dashner

de labyrintrenner
Koop bij bol.com

Het boek zag ik veel voorbij komen en ondanks dat het me niet helemaal aantrok toen, wilde ik nu wel mijn kans grijpen en dit boek lezen en er proberen achter te komen waarom, men dit boek zo leuk vind.

De flaptekst:
James Dashners bestseller; De labyrintrenner speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht bij een groep jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de Renners. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen..

Mijn mening:
Het boek is intrigerend en de vraag is vooral; ‘Waarom zitten ze daar?’ Dat blijft in je achterhoofd rondspelen door heel het verhaal heen. In het begin krijg je heel weinig info. En dat bouwt wel wat spanning op en de vraag; wat zou je zelf doen? Hoe reageer je zelf op het feit dat als je niks meer weet, en dat het gevoel in je leeft dat de antwoorden altijd om de volgende hoek liggen.
Natuurlijk is Thomas degene die moet ‘redden’ en iets bijzonders kan. Maar wat dan de reden is? Jep thats the question. De spanning vond ik niet erg hoog komen maar het was een aangenaam boek om te lezen en er zitten een paar leuke oplossingen tussen. Ondanks dat ik het boek niet overweldigend geweldig vond, ben ik wel erg nieuwsgierig naar het tweede boek. Dit komt door het einde. Weet/wist Thomas dat? En wat is nu het doel van wat er in het einde gebeurd. Het open einde laat je met veel vragen achter, en ergens vind ik het bij dit verhaal niet erg prettig.
Over het algemeen vind ik het een aardig boek, maar ik snap de buzz rondom dit boek niet helemaal.

Snap jij de buzz wel? 

Aantal Sterren:

de Labyrintrenner

Titel: De labyrintrenner
Auteur: James Dashner
Uitgeverij: Uitgeverij Q
Vertaling: Rogier van Kappel
Uitgave: 2014 – 384 blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 08-08-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

2 Responses

  1. Christine
    Christine at |

    Ik heb 6 weken over dit boek gedaan. Eerst de film gezien en dat was geen goed idee :). Ik vond de film veel beter en vlotter gaan. Boek 2 heb ik nog niet gelezen om die reden. De 2de film heb ik wel gezien.

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.