Middernacht- Gabrielle – Lara Adrian

Middernacht Gabrielle

Koop bij bol.com

Net als de naam van David Baldacci heb ik ook dit boek vaker voorbij zien komen, maar ook hier luid als het spreekwoord luid, zo veel boeken, zo weinig tijd.
Maar nu was hij in de vakantiebieb verschenen en ik dacht, die wil ik zeker uitproberen! Dit vind ik zo’n voordeel van de vakantiebieb app. Je maakt ook uitstapjes naar boeken die je anders niet zo snel zou lenen. Immers in de gewone app mag je maar 10 boeken in 3 weken kiezen. Veelste kostbaar om een boek uit te kiezen die misschien wel flut kan zijn! Maar ik denk dat ik hier save kan zeggen dat het niet zo is!

De flaptekst:
Gabrielle komt tijdens een avondje stappen oog in oog te staan met een knappe, onbekende man. Hun blikken kruisen, de wereld staat even stil. Het volgende moment is hij weg. Gabrielle volgt hem naar buiten, en vanaf dat moment verandert haar leven. Voorgoed en ingrijpend. Want in het nachtelijke duister is Gabrielle getuige van een bloedbad, aangericht door een bende wilde vampiers. Gabrielle wordt op het nippertje gered door de onbekende, die niemand minder is dan Lucan Thorne, leider van de Broederschap, een elitegroep onsterfelijken, die zich tot taak hebben gesteld de mensheid te beschermen tegen het groeiende gevaar van de wilde vampiers. Niet alleen Gabrielle, ook Lucan ervaart verlangens die geen enkele vrouw in zijn negenhonderdjarig bestaan heeft weten los te maken. Maar kan hij zich wel binden aan een vrouw nu de strijd tussen de Broederschap en de groep wilden in alle hevigheid losbarst? Maar als Gabrielle doelwit wordt van zijn vijanden, heeft hij geen andere keus dan haar mee te nemen naar de duistere wereld die hij aanvoert.

Mijn mening:
Een beetje afwachtend begon ik het verhaal. Zou het lezen als Twilight aanvoelen? Ik vond het reuze meevallen. De uiterlijke kenmerken zijn anders dan bij Twilight en dan denk je daar wel even aan tijdens het lezen. Maar verder is het geloofwaardig en stoorde het mij niet.
Het is eigenlijk een liefdesverhaal en Lucan probeert een gentleman te zijn, maar dat gaat hem niet zo goed af als hij zou willen. Nadat alles uitkomt brengt hij daardoor Gabrielle in gevaar. Het komt voor haar goed. Maar dat geldt niet voor iedereen. Intriges spelen een onverwachte rol en hoe fijn! De schrijfster zette mij op de verkeerde voet. Ik vind zulke boeken/verhalen die dat bij mij voorelkaar krijgen zo leuk en goed!
De strijd die ze verder in het boek moeten leveren lijkt een strijd die ze niet kunnen winnen, maar wie weet wat er gebeurd. Daarom ben ik blij dat ik boek 2 heb kunnen bemachtigen en ook die kan gaan lezen.* Ondertussn heb ik ontdekt dat de serie uit vele boeken(13 boeken en dan nog tussenverhalen) bestaat en dat Middernacht Gabrielle is dus enkel het begin nog maar!
De actie in de slaapkamer, is vergelijkbaar als in een flutromannetje met uitzondering van de vampieruitingen. Dus daarvoor moet je niet bij dit boek zijn.

*Note. Ik ben begonnen in het tweede boek en omdat er dus wat tijd tussen zat, merkte ik dat er best wel wat peronages zijn. En dat ik dus niet gelijk meer wist, wie wie was. Klein nadeeltje dus.

Aantal Sterren:

maxwell

Titel: Middernacht- Gabrielle
Auteur: Lara Adrian
Uitgeverij: Luitingh- Sijthoff
Vertaling: Marion Drolsbach
Uitgave: 2012 – 336 blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 11-08-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.