De wereld achter het water – Jen Minkman*

De wereld achter het water

Dit keer is het een recensie in 2 delen online. Why? Omdat ik tussen door mijn neus heb gebroken en een hersenschudding heb opgelopen, dus lezen is niet toegestaan en eerlijk gezegd had ik daar ook geen trek in door de hoofdpijn. Dit is nu weer opgelost, dus ik ben weer heerlijk aan het lezen! Het e-book heb ik gekregen van Storm Publishers, waarvoor dank.

‘De wereld achter het water’ is een YA, geschreven door Jen Minkman. Het is een vervolg van ‘Het Boek van Voorheen’. Een boek wat ik niet heb gelezen. Dus de vraag bij mij was, is het boek dan goed te volgen?
Het boek heeft hele mooie zinnen en is fijn geschreven. Wel worden veel dingen genoemd die niet duidelijk zijn voor mij en verwijzen naar het eerste boek. Iets blijft ongrijpbaar, er is iets gebeurd, dat is duidelijk en dit boek spelen de gevolgen van die gebeurtenis. Maar wat er dan is gebeurd word niet benoemd maar wel aangehaald. Bijv. ‘Wie had ooit gedacht dat ik die vreselijke overlevingstochten van Sol nog eens zou gaan missen?’ Wie is Sol? Wat voor tochten? Waarom?
Dat haalt voor mij heel veel plezier weg om dit boek te lezen, terwijl het verhaal an sich mij wel heel leuk lijkt en het verhaal op zichzelf heel prettig leest.
Een paar kleine aanwijzingen die laten mij hopen op nog een leuke verhaal lijntje. En gelukkig het boek is nog niet uit, dus er kan nog van alles gebeuren. Ik moet nog 150 bladzijdes 😀
Binnenkort dus meer hier over! Stay tuned!

Op 1 november heb ik de rest kunnen lezen en ik was nog blij verrast door een verhaalwending die Jen heeft gemaakt. Deze had ik totaal niet verwacht.  Het verhaallijntje wat ik verwachte kwam inderdaad uit, dat vind ik leuk. maar het had ook nog iets dieper uit gewerkt kunnen worden.
Over het algemeen vond ik het een leuk verhaal dat je aandacht goed kan vast houden. Ik ben dan ook zeker nieuwsgierig naar het vervolg. Het enigste nadeel vind ik dan dat sommige dingen ongrijpbaar lijken omdat ik het eerste boek niet heb gelezen.

Flaptekst: 

In dit spannende vervolg op ‘Het Boek van Voorheen’ van Jen Minkman, zijn Leia en Walt op weg naar de Wereld achter het Water, waar het legendarische land Cornwall op hen wacht. Tony, hun nieuwe vriend, heeft hen verteld dat alle oorlogen uit het verleden vergeten zijn en dat de inwoners van Bodmin en Dartmoor in vrede met elkaar leven. Mensen houden zich aan de regels van een religie van weleer die vergiffenis en geweldloosheid predikt.

Helaas komen ze er al snel achter dat zelfs een vredelievende, ideale samenleving zoals in Dartmoor zijn tekortkomingen heeft. Na een verboden reis naar Exeter, de oude stad van hun voorvaderen, ontdekken de twee Eilanders meer over de nieuwe wereld dan ze lief is.

Wat als de prijs die je moet betalen voor vrede op aarde te hoog is?

Ben je ook benieuwd naar dit nieuwe, spannende boek? Kom dan op vrijdag 4 november naar de boekpresentatie bij Boekhandel Haasbeek in Alpen aan den Rijn.

[bol_product_links block_id=”bol_58187b4327df0_selected-products” products=”9200000069265704,9200000058227355,9200000057664576″ name=”De wereld achter het water” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.