Verdwaald – José Vriens*

Verdwaald
Uit een doos, bestaand uit verschillende boeken van verschillende schrijvers. Wat kies je dan? ‘Verdwaald’ werd mijn eerste keus. Het leuk me een leuk verhaal en het boek is best dik. En dikke boeken, i love them!

De flaptekst:
Kunstenares Fleur Doornslag woont al heel wat jaren bij haar grootmoeder op de boerderij. Als er plannen zijn om naast hun boerderij een groot hotel te bouwen, protesteren zij heftig, helaas met weinig effect. Dan duiken er maar liefst twee mannen op in het leven van Fleur. Galeriehouder Justin Mars wil dat Fleur bij hem exposeert, maar hij is tevens de eigenaar van een grote vastgoedfirma. Is zijn motief wel helemaal zuiver? Robin Verdonk werkt in het gehate hotel. Hij blijkt echter bijzonder aardig te zijn. Als oma onverwacht komt te over­lijden ontdekt ze het ware karakter van de beide mannen.

Mijn mening:
‘Verdwaald’ behandeld meerdere thema’s, en die zijn ook uitstekend uitgewerkt. Als had ik iets aan het einde. Waarom allebei? Ja wat zeg ik niet want dan ben ik aan het spoilen. Maar kon het niet gewoon 1 ding zijn? Verder was het erg goed en persoonlijk geschreven. Het kwam erg dichtbij en de gevoelens van Fleur waren levensecht. Ik heb tranen met tuiten gehuild.

Al snel nadat de beiden heren had ontmoet, wist ik dat het Robin zou worden. En ook voordat de omslag in het verhaal kwam kon ik ook al voorzien dat Robin de bad guy was.
Maar het einde was weer onverwacht. Goed gedaan. Ook het gesprek met Justin vond ik goed gedaan. Ik kon mij op het moment erg goed inleven in Fleur.
Die was fijn en vlot. Enigste wat mij opviel dat in het begin. Fleur tegen zichzelf praat. Zoals blz 6. ‘Foute gedachten, riep Fleur zichzelf weer tot de orde. Blijf even bij de les!’
Dit soort zinnen. Kwamen later in het verhaal niet meer voor.

Door de band met Oma. En haar ziekte en hoe veel impact dat heeft. Erg goed. Ook dat Fleur gecharmeerd raakt van verschillende mannen. OP meer hoopt en tergelijktijd bang is. Verder droomt. Maar niet te veel wilt zeggen omdat het net is begonnen.

Bang en boos zijn omdat ze weer verliefd word, het zo snel gaat en vooral zo snel na Justin en Robin

Goed boek. Makkelijk te lezen, maar met de benodigde diepgang die het boek tot een uitstekend boek maakt!. Ongeveer in 5 uur uitgelezen.


Titel:
 Verdwaald
Auteur: José Vriens
Uitgeverij:Uitgeverij Ellessy
Vertaling: Nvt.
Uitgave: 2015 – 325blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 30-09-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.